Svet
20 ogledov

"Namesto da popivate in kadite, več delajte"

Gina Rinehart EPA
Njabogatejša Avstralka je užalila najrevnejše. Dejala je, naj namesto pitja in kajenja raje več delajo.

Najbogatejša Avstralka Gina Rinehart je s svojo kolumno v avstralski reviji Australian Resources and Investment šokirala javnost. Vsem revnim je sporočila, naj malo manj pijejo, kadijo in se zabavajo, ter več časa posvetijo delu, piše independent.co.uk.

"Če zavidate tistim, ki imajo več denarja od vas, ne sedite križem rok, ampak naredite nekaj, da ga boste imeli tudi vi."

Njena kolumna je v Avstraliji doživela bučen odziv. Odzval se je tudi avstralski podpredsednik vlade Wayne Swan. "Takšni komentarji žalijo milijone Avstralcev, ki iz dneva v dan delajo, da lahko nahranijo svoje otroke in plačajo račune."

Komentarjev 14
  • zcmr 08:51 02.september 2012.

    Lenuh je lenuh in ne bo delal, bo pa zelo fous vsakemu ki nekaj ima.Takih lenuhov ki cakajo da bodo drugi delali za njih je v sloveniji vsaj 100.000.Pijavke zajedalske cakajo drzavo in psujejo soseda ki dela po 14 ur na dan...

  • Taja 08:46 02.september 2012.

    Glede na to, da je bogastvo podedovala in ga ni sama prigarala, se pa z njim zelo nažira, je njena izjava skrajno neokusna in žaljiva.

  • nina 07:52 02.september 2012.

    Prinas je tako,da tisti ki največ dela dobi najmanj in obratno to je skregano z zdravo pametjo sepravi,da vnaši državi ni več zdrave pameti.Voditelje imamo umsko prizadete ni nam pomoči.S Švice naj uvozimo sposobne,da nas rešijo naše izgnat na antartiko ...prikaži več še tam bi nam škodovali naboljše jih poslat na mars in tam pustit.