Svet
16 ogledov

Osemletnica umrla po poročni noči

Otroška nevesta Žurnal24 main
Aktivisti trdijo, da je otroška nevesta umrla po poročni noči s petkrat starejšim moškim.

Deklica je bila stara le osem let, po prvi poročni noči pa je imela tako hude notranje krvavitve, da je umrla. Deklica, ki so jo poimenovali Rawan, je živela v Hardhu na severozahodu Jemna, kjer živijo po starih plemenskih pravilih.

Aktivisti oblasti pozivajo, naj ženina, ki naj bi bil star okoli 40 let, in dekličine družinske člane aretirajo in jim sodijo.

Zaradi revščine in tradicije

Po ocenah je na svetu slabih 60 milijonov otroških nevest, 40 odstotkov jih prihaja iz Indije. Statistika ne kaže nič kaj obetavne slike – do leta 2020 bi utegnilo število otroških nevest narasti na 140 milijonov. Najbolj ogrožena so dekleta iz revnih družin. Starši pogosto ne rečejo ne, če jim starejši moški v zameno za hčerko ponudijo veliko denarja. 


Komentarjev 6
  • Marjan Valič 21:17 10.september 2013.

    saj mene bi bilo sram samo pokazat ga ne pa še mučit otroka treba katnovati očeta državo ki to dovoli ki je sedaj Barak Obama laz bi rat vesel kaj bi on naredil če bi se z njegovo ščirko to dogajalo

  • Marjan Valič 21:09 10.september 2013.

    zelo žalostno da se 40 letnik spravi na otroka punčko staro 8 let takega človeka bi jaz po koščkih rezal in trgal tistega tička da bi bil u poduk usem drugim in tisti neumni viri ker če bi islam res ...prikaži več imel viro kot je treba tega nikoli ne bi dovolil

  • Sonja53 16:59 10.september 2013.

    grozno, pa to je ja otrok! To mora biti kaznivo povsod...