Popotnik
13628 ogledov

Takšne so letos cene mestnih kopališč pri nas

Kopališče Kolezija Šport Ljubljana
Preverili smo, kdaj se odpirajo mestna kopališča po državi in koliko znaša enodnevno družinsko kopanje.

Poletje je tu, z njim pa tudi visoke temperature, ko večina ljudi išče osvežitev. Poleg naravnih kopališč in termalnih vodnih parkov se lahko prebivalci osvežijo tudi na številnih mestnih kopališčih po vsej državi. Nekatera med njimi so že otvorila letošnjo sezono, ostala bodo to verjetno storila kmalu.

termalno kopališče Thermana | Avtor: Thermana Thermana

V mestih po Sloveniji boste večinoma našli vsaj en mestni bazen, nekatera kopališča pa se lahko pohvalijo tudi z dodatno poletno ponudbo, ki predvsem otrokom pričarajo nepozabne počitniške dni. Pripravili smo nekaj namigov, kje poiskati osvežujoče trenutke v mestih in koliko tam znaša cena vstopnice. Ker je mestnih kopališč veliko, smo izbor omejili le na nekaj najbolj znanih mestnih kopališč po Sloveniji.

Kočevsko jezero popotnik Popotnik Priljubljeno poletno kopališče pri nas v novi podobi

Ljubljana

Kot se za glavno mesto spodobi, lahko v Ljubljani najdemo številna metna kopališče, kamor se lahko v vročih dneh zatečejo njeni prebivalci. V Ljubljani med enega bolj priljubljenih sodi Vodno mesto Atlantis, kjer se otroci med vikendi lahko kopajo za 17, odrasli pa za 19 evrov. Nekoliko cenejše so vstopnice med tednom (15 in 17 evrov).

 

Prav posebno mesto ima med Ljubljančani tudi najstarejše ljubljansko kopališče – Mestno kopališče Kolezija. Za sabo ima dolgo in zanimivo preteklost, marsikateri Ljubljančan se je prav tam namreč naučil plavati. Kopališče ponuja celodnevno družinsko vstopnico, ki ob koncih tedna znaša 50, med tednom pa 36 evrov. Vstopnica velja za največ pet oseb.

Kopališče Kolezija | Avtor: Šport Ljubljana Šport Ljubljana

Konec šolskega leta je začetek sezone prineslo tudi na Kopališče Kodeljevo, ki so ga odprli v četrtek, 22. junija 2023. Kopališče od ponedeljka do petka obratuje od 9.00 do 19.00, med vikendi in za praznike pa od 9.00 do 20.00. V Mestnem kopališču Kodeljevo je cena vstopnic sodeč po objavljenem ceniku med tednom nižja kot ob koncih tedna; celodnevna družinska vstopnica (do pet oseb) med tednom namreč znaša 24 evrov, ob sobotah, nedeljah in praznikih pa 28 evrov. Posebno akcijo imajo na Kodeljevem ob ponedeljkih, ko so redne vstopnice za polovico cenejše. V tednu od 14. do 18. avgusta bodo na kopališču tudi letos organizirali Aktivno počitniško varstvo za vse otroke od 1. do 9. razreda osnovne šole.

 

S prihodnjim letom se Ljubljani obeta še eno odprto kopališče – kopališče Vevče, ki bo zaživelo na vzhodnem delu Ljubljane, med cesto Pot heroja Trtnika ter desnim bregom Ljubljanice. V sklopu zunanje ureditve bodo uredili olimpijski plavalni bazen, otroške bazene, tobogane, otroško igrišče ter športna igrišča.

Po načrtih naj bi prav tako potekala prenova dolgo pričakovanega kopališča Ilirija, ki je vredna 53 milijonov evrov. Otvoritev je predvidena v prihodnjem letu.

Največje ljubljansko kopališče – Laguna mestna plaža je kopalce prvič sprejelo 17. junija in bo odprto vse do začetka septembra. Celodnevno kopanje štiričlansko družino v soboto ali nedeljo tam stane 42, med tednom pa 29 evrov. Cenejše je kopanje za imetnike kartice Klub Laguna, a je zanjo na osebo treba odšteti deset evrov. Otroci do višine enega metra imajo prost vstop. Od 26. junija dalje bodo na kopališču med 13.00 in 14.30 ponujali tudi brezplačno animacijo za otroke.

Maribor

V Mariboru je najbolj znano kopališče Mariborski otok, ki bo letos kopalce sprejelo v deloma obnovljeni podobi. Konec lanske kopalne sezone so namreč tam začeli obnavljati kopališče in do začetka letošnje bodo med drugim obnovili bazenske ploščadi in sanitarije. Odprtje kopališča, ki je bilo prestavljeno zaradi slabše vremenske napovedi, se obeta v prvem tednu julija. Druga faza obnove pa bo predvidoma stekla po kopalni sezoni 2023.

Termalni park Terme Ptuj primerjava cen Popotnik V teh termah se štiričlanska družina lahko kopa za manj kot 50 evrov

Mariborski otok je edinstveno slovensko kopališče, ki je hkrati tudi naravna znamenitost in naravni spomenik zaradi svoje edinstvene flore in favne. Poleti je kopališče Mariborski otok center vodnih radosti, na katerem je poskrbljeno tudi za odbojko in nogomet na mivki, košarko, badminton, namizni tenis, trampoline … Družinska vstopnica (za pet ljudi) na bazenu je v lanski sezoni stala 20 evrov, za letošnjo sezono cenik še ni na voljo.

Celje

Kompleks Letnega kopališča v Celju že 50 let predstavlja tradicionalno poletno zbirališče Celjanov, saj se nahaja blizu središča mesta ob obrežju reke Savinje. Svoja vrata je kopališče odprlo na zadnji šolski dan, 23. junija, in razveselilo številne otroke. Tam bo mogoče v vodnih radostih uživati vse do 3. septembra.

Letno kopališče Celje | Avtor: Jure Kravanja Jure Kravanja

Štiričlanska družina se lahko na kopališču v Celju med tednom zabava za 14, med vikendom pa za 16 evrov. Obiskovalci kopališča lahko koristijo tudi igrišče za odbojko na mivki, ter v letu 2022 prenovljeno večnamensko športno igrišče, ki je namenjeno košarki, badmintonu, nogometu ali rokometu. Prav tako sta na voljo dve mizi za namizni tenis.

Kranj

Letno kopališče Kranj je s poletno sezono pričelo v petek, 16. junija 2023. Bazen je odprt vsak dan med 9.00 in 22.00. Od aprila v bližini bazena deluje tudi otroško igrišče Gibi Gib. Vsako leto Zavod za šport Kranj na njem organizira likovne delavnice, lutkovne predstave in pester program športnih aktivnosti. Po podatkih njihove spletne strani družinska dnevna vstopnica, ki velja za tri družinske člane, stane zgolj devet evrov.

Zavod za šport Kranj | Avtor: Zavod za šport Kranj Zavod za šport Kranj

Murska Sobota

V Murski Soboto se lahko pohvalijo s prenovljenim letnim kopališčem, ki je odlična izbira za osvežujoč družinski dan. Medtem ko starši lahko zaplavajo v olimpijskem ali malo manjšem bazenu, bodo otroci čofotali v otroškem bazenu ali se spuščali po vodnem toboganu. Poleg kopanja se lahko na enem izmed petih igrišč pomerijo v odbojki na mivki. Kopališče se je odprlo že 12. junija in bo odprto vse do septembra, in sicer od ponedeljka do nedelje med 9.00 in 20.00 uro. Obratovalni čas kopališča je prilagojen vremenskim razmeram. Celodnevna družinska vstopnica na letnem kopališču v Muski Soboti znaša 18 evrov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • Avatar lopov
    lopov 16:19 02.julij 2023.

    Predrago za otroke #olarje... 20€ vstopnica 20 za sedvič pa sok.. pa že 50€ na dan..

  • PaPajapopi 11:04 02.julij 2023.

    Karte so svinjsko drage.

  • albert6 08:53 02.julij 2023.

    To so cene 4koppalisc ne slovenskih vseh kopališč