Popotnik
65541 ogledov

V teh termah se štiričlanska družina lahko kopa za manj kot 50 evrov

Termalni park Terme Ptuj Terme Ptuj
Preverili smo, katere slovenske terme so za celodnevno razvajanje najcenejše.

Poletne počitnice so tu, končno pa smo dočakali tudi toplejše temperature. Prvič v letošnjem letu smo doživeli celo vročinski val. Mnogi ob poletni vročini pobegnejo na morje ali do katerega drugega naravnega kopališča, ki jih pri nas ne manjka.

Grajsko kopališče | Avtor: Jošt Gantar Turizem Bled Jošt Gantar Turizem Bled
V Sloveniji je 48 odsekov kopalnih voda, po zadnjih podatkih Evropske komisije in Evropske agencije za okolje pa so vsi odseki ustrezne kakovosti. Nekaj težav pred začetkom poletne sezone povzroča le kamenje na obalnem območju med Fieso in Piranom, kjer so odgovorni do nadaljnjega kopanje in sončenje za obiskovalce prepovedali.

Opozorilne table na slovenski obali Slovenska obala Popotnik Pozor: Na teh predelih se poleti ne boste smeli kopati!

Spet drugi raje prisegajo na bazene in terme. A zabava nikakor ni poceni. Žurnalova analiza, v sklopu katere smo pod drobnogled nekatere najbolj priljubljene družinske toplice in terme, je pokazala, da bo celodnevno kopanje za vikend štiričlansko družino stalo najmanj 44 evrov, v večini primerov pa krepko več. Po naših ugotovitvah so najdražja termalna kopališča in kopališča s pestrim vodnim parkom, najcenejše pa so terme na vzhodnem delu Slovenije.

 

Že pozimi smo na Žurnal24 poročali, da se bazenski kompleksi tako kot doma kot po Evropi zaradi enormnih stroškov energentov srečujejo s hudimi izzivi. To se pozna tudi na bazenskih vstopnicah, ki so se v primerjavi z lanskim letom ponekod podražile tudi do 10 odstotkov.

poletje, vročina, bazen | Avtor: Profimedia Profimedia
Velja opozoriti, da so cene vstopnic cenejše med tednom in da se v nekaterih primerih celo bolj splača rezervirati ponudbe z nočitvami, saj vas lahko bivanje s hrano in kopanjem stane ceneje kot zgolj kopanje.

Za primerjavo družinskih vstopnic smo vzeli družino z dvema odraslima osebama in dvema otrokoma, ki sta stara osem in deset let. Pogosto imajo manjši otroci v bazene brezplačen vstop, pri čemer je kriterij dve oziroma pet let. Medtem ko nekateri ponujajo možnosti družinske vstopnice, je drugi nimajo, zato smo pri njih združili dve vstopnici za odrasli osebi in dve vstopnici za otroka.

arhiv Kamping Bela krajina Slovenija Popotnik Preverili smo cene nekaterih mobilnih hišic v najvišji sezoni

Terme Olimia

Terme Olimia slovijo po pestri ponudbi termalnih doživetij za staro in mlado v vseh letnih časih. Pred tremi leti so kompleks pokritih in zunanjih termalnih bazenov, imenovan Family wellness Termalija, temeljito obnovili in dogradili. Sedaj se ta del deli na Termalija Relax, ki obsega prenovljeni notranji in zunanji bazen, in popolnoma nov Termalija Family fun del. V obeh delih bi štiričlanska družina med vikendom uživala za 87 evrov. Otroci do 4,99. leta starosti pa imajo v spremstvu staršev brezplačen vstop.

Family-Wellness Termalija - Terme Olimia | Avtor: Terme Olimia Terme Olimia

Thermana park Laško

Thermana Laško ponuja bogato izbiro doživetij za aktiven oddih v toplicah. Poleg kopanja v bazenih pod edinstveno kupolo se lahko pohvalijo tudi z vodnim parkom, različnimi možnostmi sproščanja v ayurvedskem centru, reševanjem Veronike Deseniške v sobi za VR doživetja in animacijah ter ustvarjalnicah za otroke. Družinska vstopnica za dva odrasla in otroka, stara med 5 in 18 let, med vikendom in v času šolskih počitnic stane 60 evrov.

Terme Banovci

Osem notranjih in zunanjih bazenov s termalno ali navadno vodo in temperaturami od 22 do 38 °C ponuja v termah Banovci vodne užitke kopalcem vseh starosti. Oddih bo zagotovo popestrilo tudi vedno atraktivno dogajanje za vse generacije. Družinska vstopnica za dva odrasla in dva otroka do 15 let, ki velja med vikendi, stane 52 evrov. Otroci do četrtega leta pa se kopajo brezplačno.

Hvar preverili smo Popotnik Takšne so cene nastanitev na vrhuncu sezone na Hrvaškem

Moravske toplice

Terme 3000 ali Moravske toplice so največje terme v Prekmurju. Adrenalinske nadobudneže bo navdušil zunanji del termalnega parka s hitrimi in zabavnimi tobogani ter skakalnico v vodo, na svoj račun bodo prišli tudi vsi, ki radi nabirajo plavalne zamahe. Po naših izračunih bi celodnevno razvajanje štiričlansko družino, v kolikor so otroci stari med pet in petnajst let, v največjim termah v Prekmurju prišlo 71,6 evra.

Terme Čatež

Terme Čatež | Avtor: Terme Čatež Terme Čatež
Terme Čatež veljajo za ene izmed najbolj priljubljenih term v Sloveniji, ki se lahko pohvalijo največjim vodnim parkom v tem delu Evrope.

Z letošnjim poletjem so v Termah Čatež uvedli tudi novost, in sicer aplikacijo, kjer lahko vsakdo poišče svoj dan in svojo 'naj' ceno. V aplikaciji je možnost izbora vstopnic za poletno ali zimsko Termalno riviero, torej za notranji ali zunanji bazen , novost pa so  t.i. 'COMBO' vstopnice, kjer z vstopnico obiskovalci pridobijo en neomejen vstop v poletno in en neomejen vstop v zimsko Termalno riviero.

Cene celodnevnih vstopnic se tako spreminjajo glede na zasedenosti, vreme ter tudi glede na to, ali posameznik izbere točno določen dan ali pa izbere vstopnico, s katero lahko kadarkoli pride v Termalno riviero. Slednja možnost (t. i. undated cena) bi štiričlansko družino med vikendom v povprečju stala približno 80 evrov, med tednom pa nekaj evrov manj. Otroci do 4,99. leta starosti imajo v spremstvu staršev brezplačen vstop. 

Terme Dolenjske Toplice

Dolenjske Toplice so ene najstarejših zdravilišč v Evropi. Z današnjo sodobno ponudbo kopaliških, zdravstvenih in drugih storitev so privlačen cilj za goste, željne oddiha sredi narave, blagodejnih učinkov termalne vode, vrhunskih velneških storitev in boljšega zdravja. Prav tako so zanimive za družine, ki bi za enodnevno osvežitev med vikendom plačale 50 evrov.

Talaso Strunjan

V edinem zdravilišču na slovenski obali, ki je del Term Krka, se lahko štiričlanska družina z otrokoma, mlajšima od 14 let, v morski vodi razvaja za 50 evrov. Zaradi občasne polne zasedenosti kapacitet v termah opozarjajo, da pred prihodom v Vitarium Spa & Thalasso (bazeni in savne), obiskovalci preverijo razpoložljivost na telefonski številki (05 67 64 426), pri čemer rezervacije za bazene in savne niso možne. V vročih poletnih dneh pa je v bližini odprto tudi ekološko neoporečno kopališče, ki je že 23 let zapored imetnik priznanja Modra zastava.

Mesečev zaliv popotnik Popotnik Pet najlepših pešpoti ob morju s prekrasnimi razgledi

Terme Snovik

Terme Snovik se nahajajo v Tuhinjski dolini, kar je le dobre pol ure vožnje iz Ljubljane. Zaradi bližine Alp, možnosti oddiha v naravi, okoliških hribov ter celotne ponudbe, ki jo nudijo, postajajo vse bolj priljubljena točka za družinski oddih. Ta bi štiričlansko družino med vikendom na dan poleti prišel 57 evrov

Zdravilišče Radenci

Radenci so najbolj poznani po mineralni vodi Radenski (tri srca) in seveda po sodobnem zdravilišču, kjer izvajajo dnevni program aktivnosti za otroke. Za celodnevno družinsko vstopnico bi štiričlanska družina v Radencih morala odšteti 44,5 evra, kar je ena najnižjih cen v Sloveniji.

Terme Zreče

Terme Zreče | Avtor: Dan Briški Dan Briški
Terme Zreče ponujajo kopanje v notranjih in zunanjih termalnih bazenih, ki so v užitek in zabavo za celo družino. Na kopališču se nahajajo trije tobogani, na katere je vstop prost in so primerni tud za mlajše otroke. Celodnevni oddih med vikendom za štiričlansko družino, v primeru da sta otroka stara od pet do štirinajst let, stane 69 evrov.

Terme Ptuj

Terme v 'najstarejšem' slovenskem mestu z bogato rimsko in srednjeveško zgodovino so ene izmed najmlajših term v Sloveniji, ki navznoter spominjajo na rimske čase. Družinska vstopnica, ki vključuje tudi vstop v savne, za dva odrasla in dva otroka med vikendom nanese 61,20 evra.

Terme Šmarješke toplice

Priznano učinkovita termalna voda v Termah Šmarješke Toplice že dolgo privablja sprostitve in boljšega počutja željne goste. Za enodnevno poletno osvežitev v eni izmed najsodobnejših slovenskih termalnih zdravilišč bi družina s štirimi člani odštela 50 evrov.

Zaradi občasne polne zasedenosti kapacitet v termah goste naprošajo, da pred prihodom preverijo razpoložljivost na telefonski številki (07 38 43 575). Rezervacije za bazene in savne niso možne. 

Blejsko jezero evropsko poročilo Popotnik Prišli so podatki: Toliko kopalnih voda v Sloveniji je onesnaženih!

Terme Lendava

Popularne lendavske toplice so daleč naokrog znane po parafinski termomineralni vodi, ki ima blagodejne učinke na tegobe gibalnega sistema. Kopališče Term Lendava sestavlja več bazenov, 50-metrski olimpijski bazen z navadno, večina ostalih pa s termalno vodo. V Termah Lendava bi štiriglava družina za vikend osvežitev plačala 44 evrov, kar je najmanj v Sloveniji.

Cene in odprtje mestnih bazenov po Sloveniji bomo na Žurnalu24 opisali v naslednjem članku.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Avatar Garancija
    Garancija 08:11 25.junij 2023.

    Potem vzameš pa še poceni apartma 116 evrov na noč,brez hrane,res poceni

  • Avatar Garancija
    Garancija 08:06 25.junij 2023.

    A je za vas 50 eurov majhen denar.Mogoče za vas, ki imate 3 jurje plače,ne pa za delavce pvm

  • pravičnik77 03:38 25.junij 2023.

    kaj 50 eurna dan za toplice za familijo? kaj se vam je zmešalo.... za 60 eur na dan letujem na Hrvaškem in se kopamo v čisti vodi brez klora.. pa tem v toplicah se je res sfuzlalo...

Sorodne novice