Popotnik
10232 ogledov

Letošnje cene bazenov, ponekod velike podražitve

Bazen
Cene obiska slovenskih bazenov se tudi v letu 2022 med seboj zelo razlikujejo glede na lokacijo in ponudbo. Nekatera manjša mestna kopališča boste z družino obiskali za manj kot 20 evrov. Za dan družinskega kopanja v večjih vodnih parkih pa boste odšteli tudi 70 evrov.

Večina kopališč je že odprla svoja vrata in ponuja aktivno preživljanje prostega časa za vso družino. Pri preverjanju letošnjih cen smo pri večini lahko naredili primerjavo iz leta 2019, ko smo na Žurnalu24.si sistematično objavili družinske vstopnice za mnoge slovenske bazene in vodne parke. Ugotovili smo, da so nekatera kopališča ostala pri cenah na ravni iz leta 2019, nekatera kopališča so se podražila tudi za 36 odstotkov.

Seveda so nekatere vodne parke in bazene obnovili, jih preuredili ter dopolnili, zato gre pogosto višja cena tudi na račun bogatejše ponudbe. Ker je kopališč v Sloveniji ogromno, žal vseh nismo zajeli. 

Bazen, otrok, blazina | Avtor: Profimedia Profimedia

Za primerjavo družinskih vstopnic smo vzeli družino z dvema odraslima osebama in dvema otrokoma, ki sta stara osem in deset let. Pogosto imajo manjši otroci v bazene brezplačen vstop, ponekod je kriterij dve leti, ponekod je kriterij pet let ali celo višina otroka. Prav tako ponujajo številni bazeni možnost nakupa sezonskih vstopnic, nekateri pa možnosti družinske vstopnice nimajo, zato smo pri njih združili dve vstopnici za odrasli osebi in dve vstopnici za otroka.

Osvežitev v prestolnici   

Laguna mestna plaža je priljubljeno ljubljansko kopališče, ki pa je tudi med dražjimi v državi. Tu je dnevna vstopnica za odrasle 14 evrov, za otroke 11, kar na družino znese kar velik kupček denarja. Štiričlanska družina bo za dnevno kopanje med tednom odštela kar 50 evrov.

Laguna | Avtor: Laguna Laguna

Če bo bazen obiskala za konec tedna, se bo skupna cena dvignila na 61 evrov. Vstopnica za odrasle je 17,5 evra, za otroke pa 13. Ceneje se lahko kopate, če izberete samo popoldansko kopanje, ali ste član njihovega kluba. Prav tako imajo vsi otroci do enega metra višine prost vstop.

Cena se je glede na leto pred korono spremenila za pet evrov. Poleti 2019 se je štiričlanska družina ob koncu tedna ali praznikih kopala za 56 evrov.

Tudi v mestnem kopališču Kolezija je cena, sodeč po objavljenem ceniku, med tednom nižja kot ob koncih tedna. Celodnevna družinska vstopnica, ki zajema pet oseb, med tednom znaša 36 evrov, ob koncih tedna pa 50 evrov.

Tu je cena glede na leto 2019 zelo poskočila, saj je znašalo tedaj družinsko kopanje za soboto 35 evrov.

Svet doživetij v Atlantisu ima prav tako nižje cene med tednom. Odrasli morajo med tednom odšteti 16 evrov, za vikend 18 evrov. Otroci, dijaki, študenti in seniorji pa 14 med tednom in 16 evrov ob koncu tedna in med prazniki. Štiričlanska družina bi za sobotno kopanje plačala 68 evrov.

Odprtje bo

Prihaja pa dobra novica za Mariborčane, saj se sicer z zamikom odpira tudi priljubljeni Mariborski otok. Kot so prek Facebooka sporočili iz družbe Šport Maribor, bo kopališče svoja vrata odprlo 3. julija. S pristaniščem Pristan pa bodo odprti vse do tega datuma. Sodeč po podatkih na njihovi spletni strani, bo cena družinske dnevne vstopnice 15 evrov, takšna je bila cena tudi pretekli dve sezoni ...

Odprla se je tudi poletna kopalna sezona 2022 na celjskem zunanjem bazenu, kjer so dnevne vstopnice za odrasle 5 evrov med tednom in 6 evrov med konci tedna. Otroci do 12 let, študenti, upokojenci in invalidi bodo med tednom plačali 3,5 evra, med vikendi pa 4 evre.

Družinska vstopnica za dva odrasla in dva otroka je med tednom 14, za konec tedna pa 16 evrov.

Hrvaška svarilo Zdravje Počitnikarji pozor, na Hrvaškem nova nevarnost

Družinska dnevna vstopnica za letno kopališče Kranj stane po podatkih njihove spletne strani zgolj devet evrov, a vključuje samo tri osebe. Za vsakega dodatnega člana se plača cena odrasle vstopnice, za otroke do 15 let je cena 3 evre, za odrasle pa 5 evrov. Za štiričlansko družino bo cena torej 12 evrov, ki je identična ceni iz leta 2019.

"Gorenjska plaža v Tržiču navdušuje s sodobnim bazenskim kompleksom, kjer boste uživali tako tisti, ki si želite zgolj osvežitve, kot rekreativni plavalci. Vaše vodne užitke nadgradi še izjemen razgled na okoliške vrhove v Karavankah. V bližini je tudi postajališče za avtodome," opisujejo pri Slovenski turistični organizaciji. 

Družinska vstopnica stane 14,7 evra za 4 osebe in 13,7 evra za tri osebe. Cena se je glede na leto 2019 nekoliko dvignila, saj je bila tedaj za štiričlansko družino vredna 13 evrov.

 

V spodnji tabeli je še nekaj dodatnih cen in primerjav z letom 2019. Če se želite kopati v termah, pred obiskom preverite tudi ponudbo z bivanjem, saj je ta včasih primerljiva ceni kopanja in vsebuje tudi karte za bazene ...

 
Komentarjev 1
  • pofukanavlada22 07:13 27.junij 2022.

    kaj je s tipi??? terme čatež v žusterni katastrofa. polovica storitev ne dela, bazen z umetnimi valovi že par let pokvarjen. bazeni za otroke imajo rjo natleh, po zidovih od bazenov se vidi bele črte klora ali nevem kaj, omarice ...prikaži več nimajo več na zapestnice ampak ti dajo železni ključ ki si ga naj vtaknem kam?? v rit in plavam??? katastrofa razmere in oni mi bojo dražili. ma mrš pička vam materna!!!!!!!!!!!!