Popotnik
14055 ogledov

Takšne so cene nastanitev na vrhuncu sezone na Hrvaškem

Hvar Profimedia
Preverili smo, koliko kapacitet na najbolj priljubljenih destinacijah na Hrvaškem je na vrhuncu sezone že zasedenih in koliko boste zanje odšteli.

Čeprav je bila Hrvaška pred začetkom poletne sezone deležna številnih negativnih komentarjev na račun podražitev, prve napovedi kažejo na še eno uspešno sezono. V času prvomajskih praznikov, od 28. aprila do 1. maja, so našteli 256.000 turistov in več kot 890.000 nočitev. To je 49 odstotkov več turistov kot v enakem obdobju lani in 42 odstotkov več nočitev. Med tujimi turisti so prevladovali Slovenci, ki jim je bilo letos prikrajšano čakanje na mejnih prehodih, saj se je Hrvaška v začetku letošnjega leta priključila Schengnu.

Hrvaška obala popotnik Popotnik Se bo zaradi podražitev res veliko Slovencev odpovedalo dopustu na Hrvaškem?

Napovedi pred glavno sezono so tako več kot spodbudne. Do začetka šolskih počitnic je manj kot dva meseca, večina kapacitet na najbolj priljubljenih destinacijah na Hrvaškem pa je že zasedenih. Za vse, ki letošnjih poletnih počitnic še niste rezervirali, smo naredili krajši pregled cen in zasedenosti kapacitet na vrhuncu sezone na Hrvaškem (med 31. julijem in 7. avgustom 2023).

otok Krk | Avtor: Profimedia Profimedia

Pri tem smo si pomagali s spletno platformo Booking.com. Iskali smo nastanitve, primerne za štiričlansko družino (dve odrasli osebi in dva otroka, mlajša od pet let), ki imajo vsaj tri zvezdice in se nahajajo ob plaži oziroma v centru mesta. Cene in zasedenost smo preverili za otoka Hvar in Pag, Malinsko na Krku ter za Umag.

Albanija prvomajske počitnice Popotnik Ne le Hrvaške, letos bo veliko Slovencev obiskalo tudi ta skriti biser Evrope

Malinska, Krk

Malinska | Avtor: Profimedia Profimedia
Če ste se spogledovali z dopustovanjem v Malinski na Krku, naj opozorimo, da raje pohitite. Za ta termin je bilo na razpolago le še 2 % oziroma 14 namestitev, ki bi zadostovali zgoraj navedenim kriterijem. Za najcenejši apartma z oceno 9,6 bi štiričlanska družina morala odšteti 797 evrov. Najdražja možnost znaša 3459 evrov in se nahaja dva kilometra od središča Malinske. Plaža je v bližini.

Umag

V primeru, da se odpravite v hrvaško Istro in se odločite za dopust v Umagu, je tam v izbranem terminu zasedenih že 93 odstotkov nastanitev. Najcenejši apartma v Umagu v bližini plaže bi štiričlansko družino stal nekaj manj kot 1000 evrov. Cena večina apartmajev sicer znaša 1100 evrov ali več. Za najdražjega se je izkazal apartma, ki je od središča mesta oddaljen približno dva kilometra. Zanj bi družina morala odšteti 2828 evrov.

Popotnik Natakar v Šibeniku: "Na to ne pristanem!"

Še manj možnosti imajo tisti, ki bi želeli dopustovati v hotelu. V tem obdobju je zasedenih že 99 % vseh kapacitet. Za najcenejšega, ki stoji 2,7 kilometra od središča mesta, od plaže pa je oddaljen 1,7 kilometra, bi morali plačati 1632 evrov. Najdražji hotel z all inclusive ponudbo pa bi jih stal 4278 evrov.

Umag | Avtor: Profimedia Profimedia

Pag

Nič manj zasedene niso nastanitve na otoku Pag. Za izbrane datume in kriterije je na Bookingu na voljo le 3 % nastanitev. Tukaj lahko družina najcenejši apartma, ki stoji nedaleč od plaže, najame za 662 evrov. Za tedensko bivanje v hotelu z vključenim zajtrkom v Novaliji pa bi potrebovala vsaj 2540 evrov. 

Pag | Avtor: Profimedia Profimedia

Hrvaška obala Popotnik Iste nastanitve na Hrvaškem so letos toliko dražje kot lani

Hvar

Hvar | Avtor: Profimedia Profimedia

Tudi najdaljši otok na Jadranu, ki v dolžino meri 68 kilometrov, je v tem terminu že skoraj popolnoma zaseden. Prostih je ostalo zgolj 3 % vseh nastanitev, ki ustrezajo našim kriterijem. Družina s štirimi člani bi za najcenejši apartma v kraju Jelsa, ki se sicer lahko pohvali z visoko oceno na Bookingu (8,1) in se nahaja tik ob plaži Mina, morala odšteti 662 evrov.

Manj pa je možnosti za bivanje v hotelu, saj je na razpolago zgolj pet možnosti. Najcenejši hotel z vključenim zajtrkom bi družino prišel 992 evrov, najdražji pa stane 4448 evrov in vključuje tako zajtrk kot večerjo.

 

Komentarjev 16
  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 07:38 11.maj 2023.

    Mi smo že nekaj let, kar zadovoljni v našem Avtodomu, ki ga parkiramo in po potrebi prestavimo drugam. Še vedno najcenejše spanje, kuhana hrana in rekreacija.

  • andrej084 14:02 10.maj 2023.

    Ta greznica od Hrvaške me ne zanima, se lahko novinar potrudi in objavi cene v Italiji, Grčiji, Franciji, morda na Bahamih, Kubi, Deviških otokih...

  • Soljatar 11:48 10.maj 2023.

    jebeš morje...poleti je treba na sever al pa v območje Alp, ne pa na kurčevo morje na jugu, da te skor infarkt rukne od vročine...vročina je nekaj najbl odvratneg kar obstaja, da pa rineš tja kjer je še bl vroče pa res debil.

Sorodne novice