Popotnik
35495 ogledov

To je zagotovo najbolj pravljičen izlet v naravi

Krnica Profimedia
Sprehajalna tura je primerna tudi za družine z manjšimi otroki, zanjo pa bomo v eno smer potrebovali dobro uro.

Sneg nas je v nekaterih delih države že razveselil. Marsikdo zimsko idilo izkoristi za pobeg v naravo, ki je v tem delu letu prav posebej čarobna. Če ste tudi vi med njimi, ne smete spregledati našega predloga za krajši izlet, na katerem boste lahko izživeli zimske radosti.

Klevevž ne bo vas zeblo Popotnik Skriti kotički, kjer se lahko tudi pozimi kopate

Zapeljati se moramo v Kranjsko Goro in z vožnjo nadaljevati v smeri Bovca. Le malo za gostiščem Jasna, bomo prišli do mosta čez reko Pišnico, ob katerem parkiramo na manjšem parkirišču. Parkiramo lahko tudi nekaj deset metrov nazaj na večjem parkirišču ob tabli TNP ali pa v bližini bivšega hotela Erika.

Tam sledimo oznakam do koče v Krnici, ki je tudi naša končna destinacija. Koča leži na nadmorski višini 1113 metrov in pripada pogorju Julijske Alpe. Po nezahtevni poti jo lahko dosežemo že po 80 minutah hoje in je primerna tudi za najmlajše pohodnike. V njej se lahko pogrejemo in privoščimo marsikatero specialiteto, saj je koča odprta tudi pozimi.

Krnica | Avtor: Profimedia Profimedia
Najbolj zanimiva pa je seveda že hoja do nje, ki nam pričara prekrasno zimsko kuliso in poglede na bližnje vršace, kot so Prisank, Razor in Škrlatica. Čeprav nismo prepričani, da je tod hodil tudi Kekec, je pokrajina tako sanjska, da bi si ga zlahka predstavljali, kako v poletnem času s svojo pohodno palico in čredo ovac postopa po travnikih.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jaka 🇸🇮 (@nature.rgb)

Tudi ljubitelji sankanja na omenjeni poti pridejo na svoj račun, a ob tem poudarjamo, da je sankaško zanimiv le zgornji 30-minutni vzpon, ki pa se ga splača ponoviti. 

Ljubljansko barje ideja za izlet Popotnik To je najboljši izlet v ljubljanski regiji

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice