Svet
23 ogledov

Predebeli Un si je zlomil gležnja

Dennis Rodman Kim Džong Un EPA
Kim Džong Una še vedno ni na spregled – njegov nezdrav žiljenjski stil naj bi terjal svoj davek.

Severnokorejski voditelj Kim Džong Un se v javnosti ni pojavil že več tednov  - kar je zanj sila nenavadno, saj ob vsaki priložnosti rad pokaže, kaj vse dela za svojo ljudstvo, predvsem pa,  da ga ljudstvo neizmerno obožuje. Zamudil je tudi ljudsko skupščino, severnokorejska televizija je takrat poročala, da se počuti nelagodno-

Danes pa je seulski časopis Chosun Ilbo poročal, da se je ljubljeni vodja tako močno zredil, tehtal naj bi nekaj manj kot 130 kilogramov, da teža zelo obremenjuje njegove noge in stopala. Zaradi prevelike teže naj bi imel zlomljena oba gležnja. 31-letnik naj bi se zdravil v bolnišnici v Pjongjangu, varnost je razumljivo močno poostrena.

Preveč pijače, hrane in nečimrnosti

Predebeli Kim naj bi si gležnja najprej zvil, nato pa še zlomil med "napornimi" obiski vojaških baz in tovarn. Pri tem je bil vseskozi obut v čevlje s peto, ki naj bi mu dale tistih nekaj dodatnih centimetrov višine. Ni skrivnost, da 31-letniku vse preveč tekne alkohol in obilica hrane – najraje naj bi imel švicarski sir. Severnokorejci pa sicer še kako dobro poznajo podhranjenost in lakoto.

Komentarjev 2