Slovenija > Črna kronika
54809 ogledov

Drama v Brežicah, naboji ležali vsepovsod

Brežice policist drama Bralec Prizor iz Brežic.
V posavskem mestu se je odvila prava drama. Posredovati je morala tudi Specialna enota policije.

V popoldanskih urah se je v Brežicah odvijala prava drama. Moški, po neuradnih informacijah naj bi šlo za upokojenega policista, je hodil po ulici in streljal, nam je sporočil bralec.

Z orožjem naj ne bi meril v ljudi ali stavbe, ampak v tla in zrak, sprva naj bi streljal v zrak pred tamkajšnjo lekarno. Po pohodu se je, z orožjem pri sebi, zaprl v hišo in bojda grozil, da se bo razstrelil, je bilo slišati med okoliškimi prebivalci.

Poleg strelca v hiši po informacijah Policije ni nikogar. V strelskem pohodu nihče ni bil poškodovan, smo izvedeli okoli 19. ure. Z moškim so se začeli pogajati policijski pogajalci, medtem naj bi bilo iz hiše slišati tudi strele.

Na prizorišče so prišle specialne enote policije in zaprle območje, ki ga varuje večje število policistov. S seboj so pripeljali dodatno opremo, tudi konice za prebadanje pnevmatik.

Radio Slovenija je zjutraj poročal, da ga je policija ponoči prijela. Uradne potrditve policije o nočnem dogajanju še ni. 

Dolgoval naj bi denar

"Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih se v stanovanjski hiši nahaja moški, ki ima pri sebi orožje. Posredujejo policisti Specialne policijske enote in policijski pogajalci. Širše območje zavarujejo policisti PU Novo mesto. Prve ugotovitve kažejo, da je moški sam v hiši," so v skopem sporočilu za javnost zapisali s PU Novo mesto, dodali so, da bodo več informacij o incidentu dodali, ko bodo aktivnosti zaključene. 

Po neuradnih informacijah naj bi bil moški dolžan zajetno vsoto denarja, v zadnjem obdobju pa so mu bojda grozili. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 24
  • Grof 08:13 07.marec 2024.

    Mogpče pa je kdo iskal puso Tamaro, pa je greškl vhod, ali celo posestvo prašičereje

  • Avatar Leon
    Leon 06:37 07.marec 2024.

    Zakaj se nihče ni odzval na grožnje kot omenjajo? Bivši policaj je gotovo koga obvestil razen če je bil član mafije.

  • 4krogci 22:22 06.marec 2024.

    Cakte a ni ravno Breziski zupan par dni nazaj ropotal, kako mesto nebo vec varno ce bo par km stran izpostava azilnega doma…..hmmm nebi prej mal med prebivalci pocistu nesnage??