Slovenija
1924 ogledov

Osebna negovalka izkoriščala starostnike in jim kradla

Starost, pomoč, nega, starostnik Profimedia
Na območju Primorske je negovalka na domu izkoristila nemoč starostnikov ter jim izmaknila več kosov nakita ter denar. Nad eno se je tudi fizično znesla.

Kriminalisti policijske uprave Koper so prišli na sled 65-letni osebni negovalki, za katero so sumili, da je izvajala nasilje nad starostniki ter jim med oskrbovanjem izmaknila več vrednih predmetov. Sedaj se je preiskava končala, ki je tudi potrdila sume policije.

"Sektor PU Koper je obravnaval in preiskoval kazniva dejanja nasilništva in tatvin denarja ter nakita, za katere je bilo ugotovljeno, da je osumljena 65-letna Izolanka," je na novinarski konferenci povedal Davor Tozan iz sektorja PU Koper.

"Na podlagi obvestil smo ugotovili, da je osumljenka v različnih časovnih terminih izvajala delo negovalke pri starostnikih in pri tem izrabila njihovo starost ter nemoč in si protipravno prilaščala denar in nakit," je še dejal ter dodal, da je bilo najmanj v enem primeru ugotovljeno, da je osumljenka izvajala fizično nasilje nad eno oskrbovanko.

Zasegli več kosov nakita

Policisti so opravili tudi hišno preiskavo osumljenke ter zasegli več kosov nakita. Po preiskavi je bila podana tudi ovadba za veliko tatvino, za kar je predvidena kazen do pet let zapora. Podali so tudi ovadbo za kaznivo dejanje nasilništva, za kar je zagrožena kazen do dveh let zapora.

V preteklosti je bila že ovadena

"Trenutno imamo prijavo s strani treh poškodovancev, tako da smo podali tri ovadbe velike tatvine in eno za nasilništvo," je povedal Tozan. Dejali so še, da je bila gospa v preteklosti že ovadena: "Zoper gospo smo že izvajali določene aktivnosti in podali kazenske ovadbe, nazadnje v letu 2021. Ovadili smo jo za enaka dejanja."

Prav tako policisti niso prepričani, če je bila gospa uradna oskrbovalka, zaradi česar bodo obvestili tudi delovno inšpekcijo. Ugotovljeno je bilo, da je gospa tovrstno delo izvajala v Sloveniji, so se pa vseeno povezali z bližnjimi varnostnimi organi ter zaprosili za podatke.

Policisti PU Koper sedaj zaprošajo za pomoč pri prepoznavi zaseženih kosov nakita. Vrednost nakita še ni ovrednotena, zaradi česar naprošajo oškodovance, da se zglasijo pri njih. Prav tako prosijo vse, pri katerih je gospa delala, naj se zglasijo na policijski postaji ali pa jih pokličejo.

Sneg PROMO Uporabno Previdno na ceste! Ljubljana Slovenija Popotnik To ljubljanska občina svojim prebivalcem nudi zastonj
Komentarjev 2
  • kapibara1 20:31 03.februar 2023.

    100% ćefurkićinja

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 13:18 03.februar 2023.

    Sam bog ve koliko je še takih primerov. Ta je prišel na dan, ker se je opisano dogajalo mami novinarke RTV in sklepam pač dotična novinarka pogosto obiskuje mamo in je lahko opazila spremembe v maminem obnašanju. Vsi starostniki nimajo take sreče.