Slovenija
1 ogledov

Ščitili bodo Mercatorjeve interese

Mercator Nik Rovan
Konzorcij delničarjev, ki prodaja svoj delež v Mercatorju, zatrjuje, da bo varoval interese Mercatorja. Ekskluzivna pogajanja bodo trajala do 31. decembra.

Potem ko je konzorcij delničarjev Mercatorja začel pogovore z Agrokorjem, so sporočili, da bodo posel poskušali zaključiti pod pogoji, ki so sprejemljivi za kupce in ki hkrati varujejo interese Mercatorja. Če do dogovora ne bo prišlo do 31. decembra, lahko po preteku pravic do ekskluzivnih pogajanj s konzorcijem nadaljujejo pogajanja z drugimi ponudniki.

Delničarji, ki so pristopili k sporazumu o skupni prodaji Mercatorja, so 17. oktobra prejeli štiri nezavezujoče ponudbe, od tega tri s strani finančnih investitorjev in eno s strani konzorcija kupcev pod vodstvom podjetja Agrokor.

Deset dni kasneje so prodajalci obvestili upravo Mercatorja, da se bodo na podlagi nezavezujočih ponudb pogajali ekskluzivno s konzorcijem kupcev. Dogovor o ekskluzivnih pogajanjih velja najdlje do 31. decembra, stranke pa lahko, če pogoji, dogovorjeni z dogovorom, niso izpolnjeni, čas njegove veljavnosti še podaljšajo.

Komentarjev 1
  • Vseslovensko Združenje Malih D 10:05 11.november 2011.

    VIDEO REPORTAŽA z naroka o odškodnini delničarjem Mercatorja - sila zaskrbljujoči signali sodnika pri obravnavi najresnejših kršitev prevzemne zakonodaje - Vzpostavljanje pravne prakse s katastrofalnimi posledicami za aktualne in bodoče prevzeme, 9. 11. 2011http://www.youtube.com/watch?v=yrJsAeHoI4s&feature;=channel_video_titlehttp://www.vzmd.si/novice/video-reportaza-z-danasnjega-naroka-o-odskodnini-delnicarjem-mercatorja-sila-zaskrbljujoci-signali-sodnika-pri-obravnavi-najresnejsih-krsitev-prevzemne-zakonodaje-vzpostavljanje-pravne-prakse-s-katastrofalnimi-posledicami-za-aktualneČlanek: ...prikaži več Stari grehi, ki so slab zgled za Agrokorhttp://www.vzmd.si/mediji-o-vzmd/stari-grehi-ki-so-slab-zgled-za-agrokorVZMD.TV - Zbor pristopnikov k potencialni odškodninški tožbi zoper prevzemnike brez prevzemne ponudbe, Ljubljana, 9. julij 2009http://www.youtube.com/watch?v=0wbbEuXiNOk&eurl;=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fuser%2Fvzmdpilo