Šport > Kolesarstvo
8329 ogledov

Kolesarski svet pretresla velika tragedija, 20-letniku ni bilo pomoči

Twitter
Kolesarski svet je pretresla tragična novica o smrti komaj 20-letnega nizozemskega kolesarja.

Kolesarska ekipa X-Speed United je sporočila tragično novico o smrti komaj 20-letnega nizozemskega kolesarja Marka Groenevelda. Neuradno naj bi bil zanj usoden zastoj srca.

Groeneveld je umrl v noči z nedelje na ponedeljek na Daljnem vzhodu, kjer se je dan prej udeležil slovite kolesarske dirke Hong Kong Cyclothon. Preizkušnje ni dokončal zaradi tehnične okvare, kasneje pa se je brez kakšnih predhodnih znakov nenadoma zgrudil v javnosti. 

Po hitrem posredovanju reševalcev so 20-letnika prepeljali v bolnišnico, kjer je nekaj ur kasneje izgubil bitko za življenje. Po neuradnih informacijah naj bi ga izdalo srce, uradni vzrok smrti pa bo razkrila šele obdukcija.

"S težkim srcem vas obveščamo, da je med našim projektom v Hong Kongu umrl Mark Groeneveld. V ponedeljek, 23. oktobra, je ekipa XSU izgubila čudovito dušo. Njegovi družini, moštvenim kolegom in prijateljem izrekamo najgloblje sožalje."

 | Avtor: Twitter Twitter

"Medtem ko so okoliščine Markove smrti še vedno predmet preiskave, smo prejeli predhodne informacije, ki nakazujejo, da je šlo za srčni zastoj. Trenutno tesno sodelujemo s pristojnimi službami, da bi pridobili čim več informacij in v teh težkih trenutkih zagotovili ustrezno podporo Markovi družini."

"Mark je bil izjemen posameznik in cenjen član našega moštva. Imel je čudovit duh in vedno je bil pripravljen pomagati s svojim nalezljivim nasmehom in prijetno naravo. V njegovi prisotnosti so bili naši dnevi lepši in zelo ga bomo pogrešali vsi, ki smo ga imeli čast spoznati," je sporočila pokojnikova ekipa.

Srčne težave postajajo vse pogostejši pojav v svetu profesionalnega kolesarstva. Pred nekaj meseci je zaradi težav s srcem kariero končal Jan Polanc, enaka usoda pa je pred kratkim doletela tudi nekdanjega člana Jumbo-Visme Nathana Van Hooydoncka. Pred natanko letom dni je bil zaradi nepravilnosti v delovanju srca kariero primoran končati Italijan Sonny Colbrelli.

Nathan Van Hooydonck Po hudi nesreči Šport Nekdanji Jumbovec spet zavrtel pedala: "Prehitel me je turist"

Komentarjev 25
  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 15:37 25.oktober 2023.

    Saj meni ni treba verjeti, ampak spodaj je TISOČ povezav do študij, ki vse opažajo povezavo Covid cepiv in zapletov pri srčno žilnih boleznih...Vsaj skrajnih telesnih naporov se cepljeni izogibajte pa bo vse v redu, za večino...upam vsaj.. https://m.planet-lepote.com/cepiva-za-covid-19-smrtonosnost-potrjuje-vec-kot-tisoc-znanstvenih-studij/

  • munja 13:49 25.oktober 2023.

    tukaj ni toliko vprašljivo cepljenje, ampak še vsi dodatki, ki jih morajo uživat, da zdržijo vse te ogromne, nečloveške napore. Telo mogoče še zdrži, srce pa očitno ne.

  • Avatar Gustl
    Gustl 11:37 25.oktober 2023.

    Tis tud cepljen na idiotizme ;)

Sorodne novice