Šport > Kolesarstvo
3064 ogledov

Nore scene! Kolesar med dirko prijel za uzde in ukrotil podivjanega konja

Lars Daniels Twitter
Belgijski kolesar je s svojim dejanjem preprečil katastrofo.

Medtem ko kolesarski svet še vedno pretresa grozljiva nesreča z dirke po Baskiji, v katero je bil udeležen tudi naš šampion Primož Roglič, pa so splet preplavili neverjetni posnetki z dirke Belgian Arden Challenge, ki je bila na sporedu pred parimi dnevi in na kateri je le izjemna reakcija enega izmed kolesarjev preprečila morebitno tragedijo.

Glavnina kolesarjev je namreč kar naenkrat ob sebi imela nepričakovanega spremljevalca, potem ko je galopirajoč konj začel teči ob skupini kolesarjev. Kolesarji so bili v šoku in niso niti dobro vedeli, kako bi zaustavili podivjanega spremljevalca, preden se vse skupaj spremeni v izjemno nevarno situacijo.

Nato pa je stvari v svoje roke vzel 23-letni belgijski kolesar Lars Daniels, ki je kar med vožnjo pograbil uzde konja in s tem uspel zaustaviti žival, preden bi se vse skupaj tragično končalo.

"Sam pri sebi sem si rekel, 'kako naj rešim to situacijo?'. Kajti konj je bil podivjan in če bi se zaletel v skupino kolesarjev, ali kakšno od vozil, bi bila škoda lahko neizmerljiva," je v pogovoru za Het Nieuwsblad izjavil Daniels.

"Odločil sem se, da bom vozil ob njegovem boku in ga pomiril. Nato sem pograbil njegove uzde in z vso močjo pritisnil na zavore, da bi naju zaustavil. Kmalu se mi je pridružil policist na motorju, ki mi je povedal, da bo on prevzel dalje, sam pa sem lahko nadaljeval z dirko," je z opisom svoje junaške akcije nadaljeval Daniels.

"Dejansko imamo nekaj izkušenj s konji. Kot otrok sem odraščal v jahalni šoli in še danes se udeležujem kakšnih dogodkov in imam prijatelje, ki še vedno pogosto jahajo konje," je zaključil junak dneva.

dezurni@styria-media.si

Sorodne novice