Šport > Kolesarstvo
3074 ogledov

Prizadetim v poplavah na pomoč tudi Tadej Pogačar

Tadej Pogačar Profimedia
Tadej Pogačar je medaljo s svetovnega prvenstva posvetil Sloveniji, kateri bo po grozljivih poplavah tudi sam priskočil na pomoč.

Tadej Pogačar je v nedeljo v Glasgowu spisal novo poglavje slovenske kolesarske zgodovine, ko je kot drugi Slovenec osvojil medaljo na cestni dirki svetovnega prvenstva.

Kolesar iz Klanca pri Komendi je bil dolgo časa celo v borbi za naslov svetovnega prvaka, a je moral na koncu priznati premoč tokrat superiornemu Mathieu van der Poelu ter Woutu van Aertu, ki mu je v samem zaključku ostalo nekaj več moči.

Je pa zato naš šampion kar nekoliko presenetljivo v boju za bronasto medaljo v sprintu prehitel enega najboljših sprinterjev sveta in nekdanjega svetovnega prvaka Madsa Pedersena.

Na izjemno zahtevni preizkušnji je bil po 271 brutalno težkih kilometrih Pogačar vidno izčrpan, njegove izjave pa precej skope, na koncu pa so ga morali zaradi slabega počutja in izmučenosti celo predčasno odpeljati iz mešane cone.

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

Toda Tadej je kasneje prišel k sebi ter v pogovoru za Sportklub strnil svoje misli, predvsem pa se je dotaknil trenutnega stanja v Sloveniji, kateri je tudi posvetil svojo medaljo ter ji obljubil pomoč.

"Grozna situacija, res neverjetno, kaj se dogaja doma. Sicer nisem zmagal, ampak mislim, da tudi bronasto medaljo lahko posvetim celi Sloveniji, vsem navijačem, vsem ki nas vzpodbujajo. Ker zdaj je čas, da tudi mi kolesarji vzpodbujamo vse doma in jim pomagamo. Zdaj po svetovnem prvenstvu bomo šli tudi mi v akcijo in pomagali vsem, ki so nastradali," je obljubil slovenski kolesarski šampion.

Tadej pa niti ni prvi slovenski kolesarski as, ki je obljubil pomoč. Po zmagi na dirki na Poljskem je namreč vso denarno nagrado z dirke oškodovanim že obljubil Matej Mohorič. Prav tako je prizadetim na pomoč že priskočil tudi naš košarkarski as Luka Dončić.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice