Šport > Kolesarstvo
978 ogledov

Tako žalostno je bilo Cavendishovo slovo od ekipe, a morda ...

Mark Cavendish Profimedia
Sloviti Mark Cavendish je moral zapustiti dirko po Franciji.

Mark Cavendish je na tokratni Tour, ki naj bi bil njegov zadnji v karieri, vstopil z mislijo na etapno zmago. Z njo bi postal najuspešnejši kolesar v zgodovini francoske pentlje po številu zmag, doslej jih je zabeležil 34, enako tudi legendarni Belgijec Eddy Merckx.

Kolesar z otoka Man je bil blizu želenemu uspehu v sedmi etapi, ko je v ciljnem sprintu že švignil mimo vseh tekmecev, a je imel nato težave s kolesom, to pa je izkoristil Jasper Philipsen, ga v zadnjih metrih prehitel in slavil že tretjo etapno zmago na letošnjem Touru. Cavendish je bil vidno razočaran, nove priložnosti za uspeh pa ne bo imel.

Že v naslednji etapi je namreč padel in si poškodoval ključnico, dirka po Franciji pa je bila tako zanj končana. Po prihodu iz bolnišnice se je priljubljeni Cav poslovil od svojega moštva. Ob omembi, da bodo pri Astani z njim v glavni vlogi znova poizkusili prihodnje leto, se je le nasmehnil.

Čeprav Cavendish ni odgovoril pritrdilno, pa je prvi mož Astane Alexander Vinokourov kasneje že javno izjavil, da bo imel Britanec na voljo mesto v ekipi, če se bo odločil za nadaljevanje kariere, s tem pa bi znova imel priložnost za 35. zmago na Touru.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice