Šport > Kolesarstvo
18654 ogledov

Thomas našel razlog za poraz proti Rogliču: "Zvenim kot kreten, toda ..."

Geraint Thomas in Primož Roglič Profimedia
Geraint Thomas je prepričan, da bi na Giru našel tistih dodatnih 15 sekund za zmago, če ne bi januarja utrpel bakterijske okužbe.

Kolesarska sezona se je tudi uradno končala in mnogi kolesarji so se po koncu ozrli nazaj na minulo leto in ocenili svoje nastope. Med drugimi je sodbo o sezoni 2023 podal tudi Ineosov Geraint Thomas, katerega sezono je vsekakor najbolj zaznamoval epski boj z našim Primožem Rogličem na letošnjem Giru, ko ga je Slovenec s čudežnim kronometrom na Svetih Višarjah na predzadnji etapi slekel iz rožnate majice.

"Zdi se, kot da sem v celotni sezoni odvozil le tri dobre tedne," se je na sezono številnih padcev in le enega vzpona v svojem podcastu The Geraint Thomas Cycling Club spomnil Valižan, ki je kot vrhunec sezone označil svoj nastop na Giru, ko je za vsega 15 sekund po treh tednih epskega boja na predzadnji dan zapravil skupno zmago. Oziroma bolje rečeno, Primož Roglič si je z vožnjo svojega življenja privozil svojo prvo zmago na italijanski pentlji.

Geraint Thomas in Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Toda po besedah Thomasa bi se vse skupaj odvilo še kako drugače, če mu priprave na dirko ne bi pokvarila bakterijska infekcija, katero je staknil januarja na dirki Tour Down Under v Avstraliji. "Ob začetku leta je bil Giro moj glavni cilj, vse se je vrtelo okoli Gira. Lahko sem vesel, kako se je razpletlo. Gre za leto, na katero se lahko ozrem nazaj in sem vesel, saj bom preprosto vse ostalo izbrisal iz spomina, z izjemo drugega mesta z Gira," je bil na svoj nastop ponosen Thomas, še posebej potem, ko je imel takšen uvod v sezono.

"Če se ne bi moje priprave na Giro odvijale tako, kot so se, bi na vse skupaj gledal manj naklonjeno. Po drugi strani pa mislim, da bi verjetno Giro tudi dobil, čeprav nočem zveneti kot kreten. Toda če ne bi imel te infekcije in ne bi izpustil vseh priprav, bi bil zagotovo za teh 15 sekund boljši. Kot recimo na otvoritvenem kronometru, nikoli ne bi izgubil toliko časa, in tudi sicer bi bil tekom same dirke dosti močnejši," je razlog za poraz našel 37-letni Valižan.

"Toda kakorkoli, nič se ne da narediti glede tega. To se je pač zgodilo, s tem sem se moral spopasti in s tem sem se moral sprijazniti. In mislim, da nam je to tudi uspelo. Izvlekli smo največ, kar se je dalo, in rešili leto," je zaključil Thomas, ki z izjemo Gira v celem letu sploh ni stal na stopničkah.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice