Šport > Kolesarstvo
6226 ogledov

To se je zgodilo na mestu, kjer je Rogliču s kolesa padla veriga

Primož Roglič Reševalni pas/Twitter
Obeležen kraj, kjer se je Primož Roglič 'strgal z verige'.

Zmaga Primoža Rogliča na tokratni dirki po Italiji še dolgo ne bo pozabljena, njegova predstava v gorskem kronometru z vzponom na Višarje, ki mu je prinesla rožnato majico, pa je zdaj dobila tudi posebno obeležje. Kolesarski navdušenci so namreč označili mesto, kjer se je ob udarcu v luknjo na njegovem kolesu snela veriga.

"Na tem mestu se je snel z verige. 27.5.2023," je zapisano na ploščici, ki zdaj stoji ob poti na Višarje. 

Roglič je moral v predzadnji etapi tokratnega Gira sicer nadoknaditi 26 sekund zaostanka za vodilnim Geraintom Thomasom. Bil je odločno na poti in si do omenjenega mesta privozil okoli 16 sekund prednosti, nato pa je sledil nesrečni pripetljaj v katerem je izgubil verigo in dragocen čas. 

Sam je uspel odpraviti mehansko napako in s pomočjo mehanika ter svojega nekdanjega skakalnega kolega Mitje Mežnarja, ki se je slučajno znašel na pravem mestu, znova uspel startati. Od tu dalje je se je 'snel z verige' in kolesaril do zadnjega atoma moči, kar je ob dejstvu, da je Thomas omagal v zadnjih dveh kilometrih vzpona, zadoščalo za zmago s 40 sekundami naskoka. Začelo se je slovensko slavje na Višarjah.

Komentarjev 2
  • Kmodri 13:30 02.julij 2023.

    Bolje, da bi zapisali, da se je Rogliču snelo in je zato zmagal:)

Sorodne novice