Šport > Kolesarstvo
19346 ogledov

Zmagovalec Gira pred menjavo moštva

Tao Geoghegan Hart Profimedia
Prvi na dirki po Italiji iz leta 2020 bo zapustil moštvo Ineos Grenadiers.

Nekdanji zmagovalec Gira Tao Geohegan Hart se bo po poročanju Global Cycling Networka po tej sezoni preselil k moštvu Lidl-Trek. Doslej je Britanec v svoji profesionalni karieri, ki se je začela leta 2017, branil le barve ekipe Ineos Grenadiers. V dresu slednje je bil leta 2020 tudi najboljši v skupnem seštevku dirke po Italiji.

V tej sezoni je bil 28-letni kolesar v izjemni formi. Osvojil je dirko po Alpah, nanizal je še nekaj odličnih uvrstitev, skupno je bil na primer tretji tudi na dirki od Tirenskega do Jadranskega morja, Tirreno - Adriatico je sicer dobil Primož Roglič. Prav slednjemu.je Geoghegan Hart 'grozil' tudi na letošnjem Giru, ob odstopu Britanca so ju ločile le tri sekunde. 

Geoghegan Hart je pred tem deloval celo močneje kot kasneje skupno drugi Geraint Thomas, moštvenega kolega je v osmi etapi povlekel do Slovenca, ki je pred tem skočil iz glavnine in se oddaljil takratnemu favoritu Remcu Evenepoelu. Slednji  je takrat precej zaostal za omenjeno trojico.

Nato je sledil grd padec vseh treh v 11. etapi. Thomas jo je odnesel najboljše, Roglič je naslednji teden čutil posledice padca, Geoghegan Hart pa je končal v reševalnem vozilu in je moral odstopiti.

Tao Geoghegan Hart | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

"Ker britanskemu kolesarju po tej sezoni poteče pogodba z Ineosom, se je zanj zanimalo precejšnje število moštev. Po naših informacijah je bitko zanj dobil Lidl-Trek, sklenjeno je triletno sodelovanje. Uradne potrditve zaenkrat še ni, saj moštva novih pogodb po pravilih Mednarodne zveze ne smejo podpisati pred začetkom prestopnega roka, ki je 14. avgusta," so zapisali pri GCN.

  dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 2
  • Anja1956 15:33 23.junij 2023.

    Zavajate z naslovom ! Vsi pomislimo na Rogliča !

Sorodne novice