Šport > Kolesarstvo
8535 ogledov

Ups, kakšen konec dirke, mladi Francoz 'izvedel Rogliča'

kolesarstvo youtube
Šele po prečkanju ciljne črte je konec dirke.

Minuli konec tedna je bil na sporedu Critérium de Saint-Symphorien-sur-Coise, dirka, ki poteka od leta 1962, večinoma pa njej nastopajo mladi Francozi. Na njej je leta 1969 tako na primer slavil kasnejši dvakratni zmagovalec Toura (1975, 1977) Bernard Thévenet.

Omenjeni kriterij se je sicer tokrat znova znašel v središču pozornosti, za to je poskrbel nenavaden zaključek preizkušnje. Kolesarja moštva EC Saint-Etienne-Loire Rémi Arsac in Charly Merle sta uspeh svoje ekipe poskušala proslaviti s skupnim prihodom v cilj, a pri tem povsem pozabila na tekmece.

Ko sta omenjena kolesarja že slavila zmago, je namreč mimo njiju švignil Simon Ruet (Vélo Club Villefranche Beaujolais) in kot prvi prečkal ciljno črto. Arsac in Merle sta se le presenečeno spogledala.

Ruetu je tako uspel podoben manever kot Primožu Rogliču leta 2020 na Liege - Bastogne - Liege, ko je Zasavec prišel do svoje in tudi prve slovenske zmage na spomenikih kolesarstva. Kasneje sta se mu priključila še Matej Mohorič (Milano - San Remo) in Tadej Pogačar (Liege - Bastogne - Liege, Lombardija in dirka po Flandriji).

Pred tremi leti je vsa trojica prišla v zaključek dirke LBL, družbo pa sta jim delala le Švicar Marc Hirschi in svetovni prvak Julian Alaphilippe. Slednji je tik pred ciljno črto že dvignil roke, a je Roglič odlično sprintal in se po fotofinišu veselil do takrat enega največjih uspehov slovenskega kolesarstva.

Komentarjev 1
Sorodne novice