Šport > Kolesarstvo
15623 ogledov

Nov velik poraz za Remca, po padcu obtičal v jarku

Remco Evenepoel Profimedia
Padec ga je stal odličja.

Na belgijskem državnem prvenstvu v vožnji na čas je bil Remco Evenepoel  (Soudal-QuickStep) glavni favorit za zmago, po predvidevanjih bi mu lahko preglavice povzročil le član Jumbo-Visme Wout Van Aert. A tudi tokrat svetovnemu prvaku z lanske cestne vožnje ni šlo po načrtih. Po odstopu z Gira zaradi Covida in tretjem mestu na dirki po Švici, ko sta ga premagala Danec Mattias Skjelmose Jensen in Španec Juan Ayuso, je še enkrat več dosegel manj od lastnih pričakovanj.

Tokrat je na belgijskem kronometru za naslov državnega prvaka ostal celo brez odličja. Slavil je Van Aert (51:52), drugo mesto je zasedel Alec Segaert (Lotto Dstny), ki je zaostal 50 sekund, tretje pa Rune Herregodts (Intermarché-Circus-Wanty), ki si je prikolesaril minuto in šest sekund zaostanka. Evenepoel je bil četrti (+1:22).

Za takšen zaostanek je bil sicer kriv padec na mokrem cestišču. Evenepoel je v enem izmed ovinkov izgubil oblast nad svojim kolesom, padel, nekaj časa drsel po cestišču, nato pa pristal v manjšem jarku ob cesti.

Potreboval je kar nekaj časa za vrnitev na traso. Že pri prvem merjenju časa je tako zaostajal minuto, kasneje pa je razlika še malce narastla.

"Slišal sem, da je imel Remco težave. Res je bilo spolzko, v ovinkih si moral ostati na kolesu," je pojasnil Van Aert.

To je že tretjič, da je 28-letni Van Aert po letih 2019 in 2020 osvojil naslov belgijskega prvaka v vožnji na čas. Van Aert je tako potrdil formo pred začetkom dirke po Franciji, na kateri bo nastopil za razliko od Evenepoela.

"Prvič po dolgem času sem se danes počutil dobro. Počutim se res dobro. Prejšnji teden na dirki po Švici še nisem bil na tej ravni. Manjkala mi je svežina," je dejal zmagovalec.

Komentarjev 1
  • Avatar pantani
    pantani 06:50 23.junij 2023.

    Nova realnost za naduvanega Remca!!!

Sorodne novice