Šport > Kolesarstvo
58521 ogledov

Škandal na tekmi prvenstva: "Videli so ga, da se je skrival v gozdu"

Ylber Sefa Instagram Večkratni albanski državni prvak Ylber Sefa (na sliki) se bo na razplet dirke pritožil.
Albansko državno prvenstvo v cestnem kolesarstvu se je sprevrglo v kaos.

Na dirki albanskega državnega prvenstva v cestnem kolesarstvu naj bi po besedah šestkratnega zmagovalca Ylberja Sefe prišlo do organizirane goljufije in hudih kršitev športnega fair-playa.

"Imel sem dober pregled nad dolgo, ravno in široko cesto," je povedal branilec naslova, ki je drvel sedmi lovoriki naproti, nato pa doživel veliko presenečenje.

kolesarstvo Video Šport Ups, kakšen konec dirke, mladi Francoz 'izvedel Rogliča'

"Nikogar ni bilo na spregled. Sproščeno sem dirkal in držal ritem. Nenadoma mi je bilo za petami več kolesarjev. Nisem mogel verjeti svojim očem. To je nemogoče, ker nisem popuščal. Baje so si pomagali z držanjem za avtomobil," je povedal.

Tem domnevam je pritrdila njegova žena Carolien Vandemoortele, ki je sedela v enem od spremljevalnih avtomobilov. "Videla sem, kako je avtomobil za nami vlekel več kolesarjev," je povedala. Toda to še ni bilo vse. "Približno dva kilometra pred koncem dirke je tekmovalna žirija skrajšala predvideno traso," je dodala Vandemoortele.

V luči tragedije Šport V kolesarstvu že pošteno vre: "To ne bi imelo smisla!"

Sefa, ki se je moral na koncu zadovoljiti s tretjim mestom, je po dirki ugibal, da so želeli z mahinacijami zagotoviti zmago kolesarske ekipe iz Tirane.

Zmage se je na koncu veselil Lukas Kloppenborg pred Olsianom Velio, kar je bilo veliko presenečenje, saj naj bi slednji med dirko že omagal.

Nesreča Šport Contadorju zakrpali obraz s šivi

"Na drugem klancu je bil povsem brez moči. Ljudje so ga videli, kako se je skrival v gozdu. V naslednjem krogu se je nenadoma spet pojavil med vodilnimi. Kar je še bolj zanimivo, so vsi njegovi podatki na Stravi izginili. Morda zato, ker bi sicer ugotovili, da je odpeljal le 30 km," je dejala Vandemoortele.

Sefa se bo zdaj pritožil na Mednarodno kolesarsko zvezo (Uci), ki bo zadevo podrobneje preučila.

Primož Roglič Vrnitev junaka Šport Roglič: Če ni prave podpore, je treba iskati drugo ekipo Primož Roglič Razgrnil karte Šport Roglič razjasnil vse dvome: "Ne grem na Tour, ampak na ..."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 9
  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 14:30 22.junij 2023.

    Častni prištinski gorski kolesar je že tvitnil ?!

  • smoljo 12:07 22.junij 2023.

    Čakaj a ni vsako državno prvenstvo pod okriljem UCI ...torej že pol ure po dirkib,bi morala slediti diskvalifikacija ,tako tudi za organizatorja,a da si kr med dirko spomnes skrajsat dolžino ,se mi zdi da je to malo mim...še posebej ce ...prikaži več so kroge delali ....

  • Carbon 11:46 22.junij 2023.

    Ampak spet bizarne novice iz balkana in to športne 😂🤣😂🤣😂