Šport > Kolesarstvo
2251 ogledov

Tudi zato bo današnji kronometer izjemnega pomena za Pogačarja

Tadej Pogačar Profimedia
Kronometer na letošnjem Touru utegne igrati izjemno pomembno vlogo. Pravzaprav lahko nagne tehtnico na stran Jonasa Vingegaarda ali Tadeja Pogačarja, če bosta v Pariz prišla z enakim časom.

Ob izjemni izenačenosti Tadeja Pogačarja in Jonasa Vingegaarda – pred današnjo 16. etapo ju loči le 10 sekund – ste se najbrž med spremljanjem Dirke po Franciji (Tour de France) že vprašali, kaj se bo zgodilo, če v Pariz Danec in Slovenec prideta časovno poravnana, torej z enakim časovnim izkupičkom (naj dodamo, da se to v preteklosti še ni zgodilo). Lahko organizatorji Toura okronajo dva zmagovalca?

Pogačar kakšne vragolije Šport Noro, kako se je na prost dan sproščal Pogačar

Kot pojasnjuje portal Cyclingnews, pravila takšnega scenarija ne predvidevajo. In v primeru tega, da dva tekmovalca (v tem primeru Jonas in Pogi) v cilj zadnje etape prikolesarita z enakim časovnim izkupičkom, se bodo upoštevale stotinke, ki jih bodo danes namerili časomerilci kronometra. Pravilo namreč pravi, da se Tour lahko zmaga že z najmanjšo razliko 0,01 sekunde (1 stotinka). Tudi zato ima ta kronometer še toliko večjo vlogo, ne glede na to, kdo ga bo danes dobil in kakšna razlika bo po njem. Do konca Toura sta namreč še dve zahtevni gorski etapi, kjer se lahko razlika nadoknadi. Več o tem tukaj

Tadej Pogačar in Jonas Vingegaard Tour 2023 Šport Vingegaard o boju s Pogijem: Današnji kronometer je lahko odločilen

V kolikor na dirki ni kronometra, potem organizatorji seštejejo vse posamične uvrstitve po etapah, zmage pa se na koncu veseli tisti, ki zbere nižji izkupiček. A to je v našem primeru brezpredmetno, razen če bi Tadej Pogačar in Jonas Vingegaard dosegla povsem identičen čas tudi v stotitnkah sekunde, kar pa je zelo malo verjetno. V kolikor bi bila izenačena tudi po seštetih uvrstitvah, se nato kot končno merilo za skupno zmago upošteva uvrstitev na zadnji etapi. 

Tadej Pogačar To ga danes čaka Šport Ura resnice za Pogačarja, točno ob tej minuti se na progo poda naš šampion Tadej Pogačar Odločilni teden Šport To pred zadnjim tednom napoveduje Pogačar, čaka nas spektakel

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • 216c26c54b211c9cd98531b9779a844f845aa0eb 17:05 18.julij 2023.

    Prav neverjetno, kako dalec grejo eni v svojem sovrastvu do Pogija (ali morda onoževanju JV). Če je treba tudi lažejo in brez dokazov obtožujejo. To nima nobene veze s športom. To je navadna idolatrija.

  • Anja1956 15:26 18.julij 2023.

    V UAE se poslužujejo nedovoljenih sredstev in terapij , zato bo verjetno zmagal Pogačar !

  • 216c26c54b211c9cd98531b9779a844f845aa0eb 14:50 18.julij 2023.

    Mislim, da bo kronometer dobil Jonas. Pogija je preveč skupaj, Jonas je bolj aeridinamične postave. Mislim, da bo to danes odličalo, ker sta sicer itak oba odlična kolesarja. Primeren tekmec za Jonasa v kronometru bi bil Rogla, ker sta z ...prikaži več Jonasom podobne postave. Treba je upoštevat, da grejo ekipe na taki tekmi v take detajle, kot je debelina farbe na kolesu. Dobesedno grejo na grame.