Šport > Košarka
558 ogledov

Bivši zvezdnik Reala odslej za Barco

Nikola Mirotić
Navijači Barcelone si manejo roke.

Španski košarkarski reprezentant črnogorskih korenin Nikola Mirotić se je po petih letih igranja v ligi NBA pri Chicagu, New Orleansu in Milwaukeeju vrnil na staro celino. Osemindvajsetletni in 208 cm visoki Mirotić je podpisal triletno pogodbo z Barcelono, ima tudi možnost podaljšanja pogodbe še za eno leto.

Mirotić je pred odhodom v ZDA igral za madridski Real in Palencio, v dresu španske izbrane vrste pa je osvojil zlato kolajno na evropskem prvenstvu v Franciji 2015 in odličje bronastega leska na poletnih olimpijskih igrah v Rio de Janeiru 2016.

Mirotić je minulo sezono začel pri New Orleans Pelicans, a bil nato zamenjan v Milwaukee Bucks. Pri najboljši ekipi rednega dela lige NBA se ni naigral, v povprečju je odigral nekaj manj kot 23 minut, kar je bilo najmanj od njegove rookie sezone v Chicagu (2014/15). V povprečju je dosegal 11.6 točke na tekmo, k temu pa dodal še 5.9 skoka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.