Šport > Košarka
24 ogledov

Grom glasnejši od Raket, Udrih sedel v Memphisu

Hamilton Ibaka Oklahoma City Thunder Houston Rockets liga NBA EPA
Oklahoma City Thunder se je z zmago nad Houston Rockets na drugem mestu lige izenačila z Indiano Pacers in San Antonio Spurs. Vse tri ekipe so v noči na sredo slavile, tako kot Memphis Grizzlies, za katere pa Beno Udrih tokrat ni igral.

Memphis Grizzlies so na novi pomembni tekmi v boju za končnico premagali Portland Trail Blazers (109:99), Beno Udrih pa na peti tekmi v novem klubu ni dobil priložnosti za igro. V zmagoviti domači zasedbi je bil prvi igralec Španec Marc Gasol z 19 točkami, osmimi skoki in sedmimi podajami.

Kevin Durant, prvi strelec lige, je dosegel 42 točk za zmago Oklahoma City Thunder nad Houston Rockets (106:98). Durant je zadel 12 od 22 metov iz igre, od tega pet od osmih trojk in 13 od 16 prostih metov; imel je še pet skokov in štiri podaje.

Biki padli po zmagi nad prvaki 

Oklahoma se je s tem izenačila z Indiano Pacers na drugem mestu lige in zaostaja le za San Antonio Spurs. Indiana je sicer v noči na sredo doma ugnala Boston Celtics (94:83), San Antonio pa v gosteh Chicago Bulls (104:96). Vsa tri moštva imajo po 47 zmag, San Antonio pa 16 porazov, enega manj od preostalih tekmecev v boju za prednost domačega igrišča v vseh fazah končnice lige.

Argentinec Manu Ginobili je bil v začetni peterki San Antonia, za sedmo zaporedno zmago svoje ekipe, ki je vodila tudi za 32 točk, pa je dosegel 22 točk. Dve manj je zadel Francoz Tony Parker, od tega 16 v prvi četrtini, Kawhi Leonard pa je dodal 16 točk in devet skokov. Biki so v nedeljo po dveh podaljških premagali Miami Heat, branilce naslova, vendar so bili tokrat brez možnosti za uspeh proti drugim lanskim finalistom.

San Antonio je najboljša ekipa na zahodnem delu lige, Indiana pa na vzhodnem. Za slednjo je David West prispeval 24 točk, Andrew Bynum pa je po prihodu iz Cleveland Cavaliers odigral prvo tekmo v dresu Pacersov ter zbral osem točk in deset skokov. Jordan Crawford, ki je v igro vstopil s klopi (19 točk), in Avstralec Andrew Bogut (15 točk, 10 skokov) sta vodila Golden State Warriors, ki so za peto zaporedno zmago doma povsem nadigrali Dallas Mavericks (108:85).

Liga NBA, rezultati:

Memphis Grizzlies : Portland Trail Blazers 109:89
Indiana Pacers : Boston Celtics 94:83
Detroit Pistons : Sacramento Kings 99:89
Minnesota Timberwolves : Milwaukee Bucks 112:101
Oklahoma City Thunder : Houston Rockets 106:98
Chicago Bulls : San Antonio Spurs 96:104
Golden State Warriors : Dallas Mavericks 108:85

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.