Šport > Košarka
19758 ogledov

Jokić ga je imel vrh glave: "Če me še enkrat blokiraš ..."

Jokić Wembanyama Profimedia
Košarkarska zvezdnika sta uprizorila fantastično bitko na obračunu Denver Nuggets in San Antonio Spurs.

Sinočnja med Denver Nuggets in San Antonio Spurs v severnoameriški košarkarski ligi NBA je minila v znamenju zvezdniškega spopada med Nikolo Jokićem in Victorjem Wembanyamo.

Slednji se je spogledoval celo z redko videnim štirikratnim dvojčkom, na koncu pa je imel več razlogov za veselje Jokić, ki je z 42 točkami odigral ključno vlogo ob zmagi Denverja s 110:105, po kateri so se zlata zrna zavihtela na vrh lestvice zahodne konference.

Srbski orjak je 42 točkam ob 56-odstotnem metu iz igre dodal 16 skokov, šest podaj in ukradeno žogo, medtem ko je bil mladi zvezdnik iz vrst San Antonia samo dve podaji in eno blokado prekratek za komaj peti štirikratni dvojček v NBA zgodovini.

Wembanyama je ob sicer zgolj 31-odstotnem metu iz igre v statistiko vpisal 23 točk, 15 skokov, osem podaj in devet blokad.

 | Avtor: X X

"Še vedno je mlad, zato je prezgodaj karkoli napovedovati. Vsaka tekma je zanj nova učna ura. Privaja se na različne tipe nasprotnikov, kdo ga pokriva in kako najti pravo ravnotežje na parketu. Potrebuje samo tekme in vse se bo razjasnilo," je povedal Srb.

Jokićevo potrpljenje se je že uvodoma znašlo na veliki preizkušnji, potem ko je mladi Francoz uspel blokirati več njegovih metov. Tudi zato se je Srb v enem izmed hitrih napadov Denverja odločil, da bo šel na vse ali nič ter poskusil zabiti prek roke 224 centimetrov visokega novinca, kar mu je tudi uspelo.

"Rekel sem si, da bom odigral agresivno in poskusil zabiti. Zakaj pa ne? Potem sva se nasmejala. Rekel sem mu, če me še enkrat blokiraš, bom naredil ... nekaj," se je na svoj račun šalil dvakratni MVP in za konec nasmejal konferenčno sobo s priznanjem: "A v nadaljevanju je blokiral vsaj še štirikrat, tako da prav veliko nisem naredil."

Dončić Senzacija Šport Dončić priznal, da ji ni dorasel: "Boljša strelka od mene"

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.