Šport > Košarka
7328 ogledov

Nov dan, novo izjemno priznanje za Dončića! Noro, kaj mu je tokrat uspelo!

Luka Dončić Profimedia
Dončić je bil še drugič zapovrstjo izbran za igralca meseca zahodne konference.

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je bil še drugič zapovrstjo izbran za košarkarja meseca v zahodni konferenci severnoameriške lige NBA. Petindvajsetletni Ljubljančan je marca v povprečju dosegal 32,5 točke, 10,1 skoka ter 10,1 podaje na tekmo.

S tem je še drugič v karieri (november 2019 op. p.) mesec v NBA končal s trojnim dvojčkom in najmanj 30 točkami, kar je pred tem uspelo le Oscarju Robertsonu (petkrat) in Russellu Westbrooku (dvakrat).

Dončić je z Dallasom pretekli mesec dosegel 11 zmag na 14 tekmah in na lestvici zahoda napredoval na peto mesto. To po koncu rednega dela prinaša neposredno uvrstitev v končnico. Dallas je sicer v nizu sedmih zaporednih zmag, dobili pa so 11 od zadnjih 12 tekem (edini poraz so doživeli ob Lukovi odsotnosti), s čimer so eno najbolj vročih moštev lige.

Luki je prav tako ta mesec uspelo postaviti nekaj neverjetnih mejnikov. Postavil je namreč NBA rekord s petimi zaporednimi tekmami s trojnim dvojčkom in vsaj 35 točkami, prav tako pa je postavil tudi rekord po številu zaporednih tekem s trojnim dvojčkom in vsaj 30 točkami.

Za Dončića je to že peti naziv igralca meseca, odkar je oktobra 2018 prvič zaigral v NBA. To mu je uspelo še novembra 2019, nato pa še februarja in decembra 2022 ter letos februarja. Dončić je sicer prvi po Joelu Embiidu iz začetka lanskega leta, ki je ta naziv prejel dvakrat zapovrstjo (december 2022, januar 2023).

Dončič je ob Bostonovem Jaysonu Tatumu tudi edini košarkar, ki je v letošnji sezoni prejel dve nagradi za igralca meseca, le da je zvezdniku ekipe Celtics to uspelo v vzhodni konferenci.

Na vzhodu je tokrat nagrado za igralca meseca marca prejel Dončićev nekdanji soigralec pri Dallasu Jalen Brunson (New York Knicks). Organizator igre kratkohlačnikov je v povprečju pretekli mesec dosegal 28,8 točke ter 5,8 podaje, Newyorčani pa so v tem času dobili devet od 13 tekem.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 2
  • Toma 08:13 03.april 2024.

    Čakam, da napišete, da mu je ušlo med metom ;-)

  • Avatar Garancija
    Garancija 07:55 03.april 2024.

    Ej car je,ni kej,škoda k moram tle živet

Sorodne novice