Šport > Košarka
25980 ogledov

Noro, kaj je pred obračunom z Luko izjavil najbolj osovražen igralec lige

Draymond Green in Luka Dončić Profimedia
Draymond Green je bil pred tekmo z Dallasom poln hvale na račun Luke Dončića.

Košarkarski superzvezdnik ekipe Golden State Warriors in štirikratni NBA prvak ter udeleženec tekme vseh zvezd, Draymond Green, velja za enega najboljših ter tudi najbolj umazanih obrambnih igralcev v ligi.

Tekom svoje kariere je bil enkrat izbran za najboljšega obrambnega igralca lige, kar osemkrat pa je bil uvrščen v eno izmed najboljših obrambnih peterk lige. Prav tako pa je bil kritiziran zaradi svojega umazanega in (pre)agresivnega načina igre, saj si je s svojimi nešportnimi in včasih tudi naravnost nevarnimi potezami prislužil številne suspenze, prav tako pa si je v ligi ustvaril številne sovražnike.

Draymond Green davi Rudyja Goberta | Avtor: Twitter Twitter

Toda ena izmed redkih ekip, s katero se Green v preteklosti ni zapletal v kakšne posebne incidente (z izjemo enega prepira s Kristapsom Porzingisom), so Dallas Mavericks, proti katerim je Green vedno igral zelo fizično, a vselej znotraj meja dobrega okusa. Nekako je vedno veljalo nekakšno medsebojno spoštovanje med Greenom in njegovimi bojevniki ter Mavericki iz Dallasa.

Tako morda niti ne preseneča, da je bil zvezdnik, ki je sicer skregan s skorajda polovico lige, pred obračunom z Dallasom poln hvale na račun svojih naslednjih nasprotnikov ter predvsem njihovega prvega zvezdnika Luke Dončića, katerega je celo razglasil za MVP-ja lige.

"Ljudem se vidi strah v očeh, saj ga ne morejo zaustaviti. Največ, kar lahko naredite, je, da ga poizkusite upočasniti, ampak je tako izjemen podajalec za svojo višino, da je to praktično nemogoče. On je moj MVP!" je tik pred obračunom z Dallasom (sreda, 4.00) za The Volume Sports izjavil štirikratni prvak z Golden State Warriors.

Tekma bo sicer izjemno pomembna za obe ekipi, saj se Mavericks, ki so trenutno peta ekipa zahodne konference, borijo za čim boljše izhodišče v končnici, Warriors pa se na desetem mestu zahoda krčevito oklepajo zadnjega mesta, ki še prinaša dodatni turnir za končnico.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice