Šport > Košarka
971 ogledov

Katastrofa za velikega Lukovega tekmeca, manjkal bo vsaj ...

Joel Embiid Profimedia
Embiid bo po operaciji pavziral vsaj en mesec. Kamerunec je tako že izpadel iz kombinacij za MVP-ja ali najboljšega strelca lige.

Lanski najkoristnejši igralec lige NBA Joel Embiid bo po operaciji kolena odsoten s košarkarskih parketov najmanj štiri tedne, je sporočil njegov klub Philadelphia 76-ers.

Embiid je moral pod nož zaradi poškodbe lateralnega meniskusa v levem kolenu, katero je staknil po trku z Jonathanom Kumingo na tekmi z Golden State Warriors.

Philadelphia se je tako znašla v precejšnjih težavah, saj je na zadnjih petih tekmah brez svojega najboljšega igralca in aktualnega MVP-ja izgubila kar štiri dvoboje. V enem mesecu pa bo Embiid izpustil še vsaj enajst tekem, manjkal pa bo tudi na tekmi All Star 18. februarja v Indianapolisu.

Embiid | Avtor: Profimedia Profimedia

Embiid ima sicer v tej sezoni povprečje 35,3 točk, 11,3 skokov, 5,7 podaj in 1,8 blokad na tekmo, igral pa je zgolj na 34 od 49 tekem Philadelphie ter je bil do poškodbe prvi favorit za naziv MVP.

Po novih pravilih lige NBA pa mora igralec za nagrado MVP odigrati vsaj 65 tekem rednega dela, tako da je praktično že izpadel iz boja za to prestižno nagrado.

Prav tako je zdrsnil z lestvice najboljših strelcev, čeprav dosega največ točk na tekmo, 35,3. Košarkar mora namreč nastopiti na vsaj 70 % vseh tekem, če želi konkurirati za najboljšega strelca, Embiid pa tega pogoja ne izpolnjuje. Nov vodeči strelec lige je tako naš Luka Dončić s 34,5 točkami na tekmo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice