Šport > Košarka
2483 ogledov

Šok v NBA! Poškodba zvezdnika, prvi favorit izpada iz boja za naziv MVP?

Joel Embiid Profimedia
Aktualni MVP lige NBA je tekmo proti Golden State Warriors zapustil v hudih bolečinah. Je konec upov po ubranitvi naziva MVP?

Eden največjih zvezdnikov lige NBA in lanski MVP Joel Embiid si je v noči na sredo ob porazu njegove Philadelphie 76ers pri Golden State Warriors v zadnjih minutah obračuna poškodoval koleno. Tekmo je zapustil v hudih bolečinah, zaenkrat pa še ni znano, koliko časa bo odsoten s košarkarskih igrišč.

Do konca tekme je bilo sicer še vsega štiri minute, ko je Jonathan Kuminga v obrambi priskočil na pomoč Draymondu Greenu pri pokrivanju Embiida, pri tem pa je Kameruncu uspel izbiti žogo. V boju za žogo sta se nato oba igralca vrgla na tla, pri tem pa je Kuminga grdo pristal na nogi Embiida, ki se je nemudoma začel zvijati od bolečin. Čez nekaj časa je le uspel zapustiti igrišče, a se na tekmo ni več vrnil.

Embiid je pred porazom proti Golden Statu (107:119) izpustil dve zaporedni tekmi zaradi že obstoječe poškodbe kolena, katera ga je ovirala tudi na tekmi proti bojevnikom, saj je odigral eno svojih najslabših partij zadnjih let. Vidno načeti Embiid se je namreč že sredi prvega polčasa odpravil v slačilnico s povitim kolenom, a se je kmalu vrnil v igro, tekmo z Warriors pa je zaključil z vsega 14 točkami. A po besedah trenerja 76ers Nicka Nursa nova poškodba ni povezana s prejšnjo.

"Očitno je bilo, da so mu pristali na nogi. Jutri bomo opravili preiskavo z magnetno resonanco, po kateri bo znano več o stanju Joela," ni znal Nurse po tekmi odgovoriti, za kako resno poškodbo gre. Še enkrat je nato poudaril, da tokratne težave niso povezane s poškodbo, zaradi katere je izpustil prejšnja dva obračuna z Denver Nuggets in Portland Trail Blazers.

Joel Embiid | Avtor: Profimedia Profimedia

Embiid je sicer v letošnji sezoni izpustil že 12 tekem in mu vse bolj grozi, da bo zaradi novih pravil izpadel iz bitke za naslov MVP. Liga je namreč pred letošnjo sezono sprejela pravilo, da mora igralec nastopiti na vsaj 65 tekmah po vsaj 20 minut, če želi izpolnjevati pogoje za nagrado MVP ali uvrstitev v eno izmed prvih postav lige. Če bo Embiid do konca sezone izpustil še šest tekem, bo tako avtomatično izpadel iz vseh kalkulacij.

Odlični Kamerunec, ki sicer v letošnji sezoni povprečno dosega 36 točk, 11,4 skoke in 5,8 asistenc na tekmo, je tudi letos glavni favorit za naziv MVP in je trenutno v vodstvu na uradni lestvici lige NBA pred Nikolo Jokićem, Shaijem Gilgeous-Alexandrom, Giannisom Antetokoumpom, Jaysonom Tatumom in našim Luko Dončićem na šestem mestu. A že rezultati magnetne resonance bi lahko vse skupaj obrnili na glavo, če bo moral Embiid resnično na daljši počitek.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 14:13 31.januar 2024.

    Avtor, takšni šok prispevki narod zelo zanimajo..

Sorodne novice