Šport > Košarka
7522 ogledov

Drama NBA prvaka, nujno potrebuje transplantacijo srca, a nobeno ne ustreza

Scot Pollard Profimedia
Zaskrbljujoče novice prihajajo iz ZDA, nekdanji NBA prvak neuspešno čaka na transplantacijo srca.

Nekdanji NBA košarkar Scot Pollard, ki se ga košarkarski navdušenci spomnijo predvsem po njegovih predstavah v dresu Sacramento Kings in Indiana Pacers, se vse od leta 2021 bori za življenje, potem ko naj bi virus sprožil genetsko pogojene težave s srcem, zaradi katerih je preminil že njegov oče.

NBA prvak iz leta 2008 z Boston Celtics tako nujno potrebuje transplantacijo srca, ki je njegovo edino upanje. A težave je v tem, da je zelo težko najti zdrav ogran, ki bi odgovarjal 211 centimetrov visokemu orjaku. Pollard je tako razkril, da se trenutno nahaja na čakalni listi kar treh bolnišnic, ki zaenkrat neuspešno iščejo novo srce, ki bi rešilo življenje nekdanjemu centru NBA lige.

Scot Pollard | Avtor: Profimedia Profimedia

Pollard je sicer v najmočnejši košarkarski ligi na svetu preživel enajst sezon, razen za omenjene Kings, Pacers in Celtics pa je igral še za Cleveland Cavaliers in Detroit Pistons, kateri so ga leta 1997 izbrali kot 19. na naboru. V vsaki izmed sezon, z izjemo svoje prve, se je s svojo ekipo uvrstil v končnico ter leta 2007 s Cleveland Cavaliers izgubil v finalu, medtem ko je v svoji zadnji sezoni naslednje leto postal prvak z Boston Celtics.

Košarkarski svet si ga je najbolj zapomnil po vlogi rezervnega centra Vladeju Divacu, ko so Sacramento Kings na začetku tega tisočletja sestavili eno najboljših ekip lige in bili vsako leto v igri za naslov. Najbližje temu so prišli leta 2002, ko so jih v enem najbolj zloglasnih dvobojev v zgodovini lige z veliko sodniško pomočjo Los Angeles Lakers premagali v konferenčnem finalu s 4:3.

Pollard je sicer tekom svoje kariere veljal za zelo spodobnega rezervnega centra, ki je povsem korektno odigral minute, ko je dobil svojo priložnost. Nekoliko večjo vlogo je imel le pri Sacramento Kings, ko so kralji po poškodbi Chrisa Webbra dostikrat začenjali s Pollardom in Divcem skupaj v prvi postavi. V svoji najboljši sezoni (2001/2002) je povprečno dosegal 6,4 točke (ob 55-odstotnem metu iz igre), 7,1 skokov ter po eno ukradeno žogo in blokado na tekmo. Kings so redni del omenjene sezone končali kot prepričljivo najboljša ekipa lige (61-21).

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice