Šport > Košarka
14710 ogledov

Neverjetno, kako se je Luka odzval na Kiddove kritike

Jason Kidd Profimedia
Luka se je odzval na Kiddove kritike, potem ko je ta ekipi očital, da se preveč ukvarja s sojenjem.

Dallas Mavericks so ponoči izgubili proti trenutno najboljšemu moštvu v ligi. Boston Celtics so sredi Dallasa slavili s 119:110, slovenski zvezdnik Luka Dončić pa kljub novemu trojnemu dvojčku s kar 33 točkami, 18 skoki in 13 podajami ni bil na svojem tradicionalno odličnem nivoju.

Čeprav je bil prvi strelec Maverickov, je iz igre zgrešil kar 18 metov, zadeval je le s 40-odstotno natančnostjo, za tri točke pa metal le s 25-odstotno uspešnostjo. Prav tako je zadel le 64 % prostih metov. Temu dodajmo še tri izgubljene žoge in kar nekaj zapravljenih polaganj, pa lahko ugotovimo, da Luka kljub veličastni statistiki vseeno ni bil pravi.

Ponovno se je pogosto pritoževal nad sodniškimi odločitvami, sredi tekme pa si je prislužil tudi novo tehnično napako. Omenimo, da so imeli Boston Celtics resnično na voljo kar 30 prostih metov v primerjavi z Dallasovimi 14, a sodniki vseeno ne bi smeli takšnega zvezdnika toliko vreči s tira. Takšnega mnenja je bil po tekmi tudi glavni trener Dallas Mavericks, Jason Kidd.

Jason Kidd | Avtor: Profimedia Profimedia

"Bili smo slabi v trenutkih, ko smo se pritoževali nad odločitvami sodnikov, namesto da bi se osredotočali na igro. Nihče ni popoln, to velja za košarkarje, sodnike in trenerje. Toda moramo opraviti naše delo, mi pa smo bili preveč osredotočeni na sodnike in tekmeci so to izkoristili."

"Mislim, da smo imeli nekaj res dobrih minut, zgrešili smo nekaj metov, ki jih po navadi na domačem parketu zadenemo. Igralci so se preveč ukvarjali s sojenjem, bili so preveč jezni, zato smo izgubili osredotočenost. O tem smo se že pogovarjali, moramo se fokusirati na vsako naslednjo potezo v igri ter pozabiti, kaj se je zgodilo. V tem smo res premalo konstantni, fokus mora biti le na igri," je svoje košarkarje ter posredno svojega največjega zvezdnika po tekmi okrcal Kidd.

Luki so nato na novinarski konferenci prenesli Kiddova kritiko, Dončić pa se je odzval z zanimivo reakcijo: "To on pravi." Luko so nato seveda vzpodbudili, ali se s tem strinja. "Ne vem. Mislim, da sem igral slabo, zgrešil sem veliko odprtih polaganj, a treba je tudi upoštevati, da imajo neverjetno ekipo. Igrajo odlično obrambo, imajo dva košarkarja, ki resnično obvladata. Zasluženo so najboljši," ni ravno najbolj podprl besed svojega trenerja.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • peter25 17:13 23.januar 2024.

    Naredili so napako pri menjavi igralcev. Ekipa je dalec od vrha v NBA.

  • BenX 16:02 23.januar 2024.

    Luka si bo lahko začel iskati novo ekipo. Izgleda, da so se ga počasi že vsi naveličali, talent gor ali dol. Na koncu bo Skip Bayless tisti, ki že od začetka govori resnico, čeprav smo ga vsi imeli za bedaka.

Sorodne novice