Šport > Košarka
1873 ogledov

Slovenski večer v Dallasu z napako, Dončić do trojnega dvojčka

Luka Dončić Profimedia
Dallas Mavericks so na domačem parketu izgubili s 110:119 proti najboljši ekipi lige.

Košarkarji iz Dallasa so tokrat gostili najboljšo ekipo v tej sezoni lige NBA. Boston Celtics so zabeležili 33 zmag, doživeli pa le 10 porazov. Za moštvo iz Vzhodne obale sicer tokrat ni zaigral nekdanji član Dallasa Kristaps Porzingis, ki ima manjše težave z desnim kolenom. Boston je sicer odigral drugo tekmo v dveh dneh.

Luka Dončić je tokrat dosegel prvih pet točk Dallasa na dvoboju. Obe moštvi sta sicer slabo zaigrali v napadu, gostje so tekmo odprli z metom 1/6, domači z 2/9. Kljub temu so Celtics povedli s 6:5, saj so sodniki dosodili dva prekrška nad Jaysonom Tatumom, ki je zadel vse štiri proste mete. 

A na 'slovenski večer', ki so ga tokrat v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo pripravili v dvorani American Airlines Center, je kot prvi v prvi četrtini blestel Slovenec. Ta je v prvih osmih minutah zbral devet točk in kar sedem skokov, izkazal pa se je tudi z izjemno podajo za trojko Josha Greena.

Ko je Avstralec zadel še svoj drugi met izza črte, je Dallas povedel z 19:12. Ob tem izidu je Luka sedel na klop.

Njegovo odsotnost so gostje znali izkoristiti, razigral se je Tatum, ki je svojo ekipo s košem tik pred zadnjim piskom sirene v prvi četrtini tudi pripeljal na dve točki zaostanka. Bilo je 26:24.

Drugih 12 minut je Dončić odprl z dvema podajama za koša Derecka Livelyja II., a so se tekmeci razigrali pri metih za tri točke. Na drugi strani Luka večkrat prodrl pod koš, a so kljub številnim kontaktom sodniške piščalke ostale neme. Po njegovem zgrešenem 'zicerju' je Boston zadel s 37:32.

Tudi minuta odmora ni prekinila naleta gostov, po njihovi peti zadeti trojki v četrtini so Celtics povedli za deset točk.

Dončić je dosegel koš, ob tem sodniki znova niso dosodili prekrška nad njim, so pa v obrambi piskali njegovo drugo osebno napako, Luka pa je po nekaj besedah, ki jih je namenil sodniku Maratu Kogutu, dobil še sedmo tehnično napako v sezoni. Jason Kidd je znerviranega Slovenca umaknil na klop.

Na parket se je vrnil za zadnje tri minute prvega polčasa pri izidu 46:55. Ob razpoloženem Timu Hardawayju Jr. je Dallas kljub novim trojkam Bostona (9/14 v četrtini) uspel ohranjati dokaj znosno razliko.

Dončič je v obrambi sicer že drugič na tekmi prejel udarec v glavo s strani Jaylena Browna, končalo se je s prostimi meti slednjega. Slabe pol minute pred odhodom na glavni odmor je na črto prostih metov stopil tudi prvi zvezdnik domače ekipe, zadel oba meta in postavil izid polčasa pri 59:65.

Na drugi strani so sodniki sicer še piskali prekršek nad Tatumom, a je ta zgrešil oba poizkusa s črte, nato pa je po mnenju delilcev pravice pravilno blokiral met Granta Williamsa s sredine igrišča. Gledalci v dvorani so sodnike v garderobo pospremili s precejšnjim negodovanjem.

Jaylen Brown | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice