Šport > Košarka
2812 ogledov

Dallasov zvezdnik jasen: "Ni dobro!"

Grant Williams in Luka Dončić Profimedia
Tekma z Bostonom bo prav posebna za največjo Dallasovo poletno okrepitev, ki pa vsaj zaenkrat ni upravičila pričakovanj.

Po daljši pavzi, potem ko je bila tekma z Golden State Warriors prestavljena zaradi tragične smrti Dejana Milojevića, košarkarje Dallas Mavericks ponoči čaka nova tekma v severnoameriški ligi NBA. Mavs bodo namreč ob 2.30 po srednjeevropskem času gostili trenutno najboljšo ekipo lige, Boston Celtics, ki so v letošnji sezoni na 43 tekmah izgubili vsega deset obračunov. Tekma pa bo še toliko bolj posebna za prav določenega Dallasovega košarkarja ...

Grant Williams bo namreč igral svojo prvo tekmo proti ekipi, pri kateri je začel svojo NBA kariero ter za katero je zelo uspešno igral minule štiri sezone, ko je med drugim dosegel celo finale lige NBA in tako navdušil vodstvo Dallasa, da ga je poleti v ekipo pripeljalo kot največjo okrepitev prestopnega roka.

Williams namreč v z zvezdniki polni ekipi Bostona ni imel velike vloge, a je svojo minutažo in priložnost praktično vsakič odlično izkoristil. Čeprav je imel vlogo košarkarja, ki pri prihodu s klopi v igro vnese določeno energijo in se izkaže s svojo borbenostjo, je vseeno povprečno na tekmo v minuli sezoni dosegal 8,1 točko (ob 45-odstotnem metu iz igre), 4,6 skokov in 1,7 asistenc.

Grant Williams in Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Pri Dallasu so pričakovali, da bodo ob pomembnejši vlogi v ekipi, saj so Williamsa kar nekako videli kot tretjega najpomembnejšega igralca, le za Luko Dončićem in Kyriejem Irvingom, njegove številke v novi sezoni eksplodirale, Williams pa naj bi se razvil v enega izmed treh vodij ekipe.

Nekdanji kelt je sicer odlično začel svojo epizodo pri Dallasu, ko je na šestih izmed prvih osem tekem presegel dvomestno število točk, za tri pa metal z več kot 50-odstotno natančnostjo, a je njegova produktivnost hitro padla, Williams je celo izgubil zagotovljeno mesto v prvi postavi, njegove predstave pa so daleč od tega, kar so pri Dallasu pričakovali, ko so mu ponudili štiriletno pogodbo.

Williams je tako na prvih osmih tekmah v sezoni povprečno dosegal kar 14 točk, 4,1 skoka in 1,1 asistenco na tekmo, ob izjemnem 53-odstotnem metu iz igre in za tri točke. Na zadnjih 30 tekmah pa je povprečno dosegal le še 6,6 točk, 3,4 skoke, 1,9 asistenc, iz igre pa je metal s 37-odstotno uspešnostjo, za tri točke pa le še 30-odstotno. Pred tekmo proti svoji bivši ekipi je tako pred mikrofon stopil ravno Williams, ki je moral odgovarjati na vprašanja novinarjev, ki so prav tako pred sezono pričakovali, da so Mavs s prihodom Granta Williamsa dobili enega ključnih členov ekipe.

"Ni dobro," je nemudoma ocenil svoje letošnje predstave. "Težava ni bila v ničemer, kar bi naredili Mavs. Opravili so fenomenalno delo, ko so me poskušali pripraviti in me navaditi, da bi se počutil kot doma," je nemudoma vso odgovornost prevzel nase. "Verjamem, da se bo moj odstotek meta dvignil, moje predstave v napadu me ne skrbijo, pomembna je moja vloga v obrambi, da opravim to, za kar so me pripeljali, moram pa biti samozavesten v tej vlogi.

 Kriviti ni želel niti poškodbe, ki so ga nekaj časa mučile tekom sezone. "Moram biti boljši in ekipi pomagati dosegati zmage. Vsi gremo skozi različne stvari, videl sem številne košarkarje, ki so igrali skozi poškodbe, zaradi katerih so morali celo na operacijo. Take stvari se dogajajo. Nimam se pravice pritoževati, razen če mislim odnehati. Zato bom stopil na parket in vsakič dal od sebe vse, kar imam."

Williams pa tudi ve, kako dalje ... "Ostati moraš discipliniran, nadaljevati z delom in biti pozoren na vse malenkosti, ki se dogajajo," je pojasnil. "Ne glede na zdravje, ne glede na to, kaj se dogaja zunaj parketa, moraš pristopiti k vsakemu dnevu, kot bi bil tvoj zadnji. Ne glede na to, ali sem na 100, 60 ali 50 odstotkih, tej ekipi bom dal vse, kar imam. Če je 50, upajmo, da je bilo teh 50 dovolj dragocenih, da nam je pomagalo do zmage," je zaključil Williams.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • BenX 21:59 22.januar 2024.

    Hej Ender3, to se šteje pod članek o Dončiću? 🤭

Sorodne novice