Šport > Košarka
10806 ogledov

Tako so soigralci pričakali Dončića ob vrnitvi v garderobo

Luka Dončić Profimedia
Za Luko Dončićem je neverjeten večer.

Slovenski košarkarski zvezdnik je z izjemno predstavo proti Atlanti znova spreminjal rekordne dosežke v ligi NBA. Ob izjemnem metu iz igre je Luka Dončić zbral 73 točk in postal šele četrti igralec v zgodovini s takšnim dosežkom.

Wilt Chamberlain je zbral štiri takšne tekme, dosegel je po 100, 78 in dvakrat 73 točk, Kobe Bryant je zabeležil 81 točk, David Thompson pa je na zadnji dan sezone leta 1977/78 neuspešno lovil naziv najboljšega strelca, kar mu kljub 73 točkam ni uspelo. Za las ga je takrat premagal George Gervin, ki je nekaj ur kasneje vknjižil 63 točk.

Slovenec je bil po eni najboljših predstav v svoji karieri sicer zelo skromen: "Morali smo zmagati, saj smo se na zadnjih tekmah precej mučili. Tako je bilo tokrat znova v obrambi, a smo igrali odlično v napadu. Preprosto sem igral in izkoriščal to, kar mi je ponujala obramba. V drugem polčasu so me vseskozi pokrivali z dvema igralcema, zato sem igral nekoliko drugače. Vedno zaupam svojim soigralcem. Danes so bili odlični," je izjavil takoj po tekmi.

Nato je odšel v garderobi. Že na poti ga je ustavil Kyrie Irving in mu 'očital', da bi moral biti bolj 'vzhičen' nad svojo predstavo, a mu je Luka odvrnil, da je preveč utrujen za to. Sledil je vstop v garderobo.

Soigralci so se za nekaj trenutkov pretvarjali, da ga niso opazili, nato pa so vročega Slovenca 'ohladili' z vodo. Za konec je Dončić iz rok trenerja Jasona Kidda v spomin prejel še žogo s tekme.

 

Komentarjev 1
  • Ender3 17:14 27.januar 2024.

    Verjetno avtor nima kaj drugega pisati in Dončić vedno prav pride..

Sorodne novice