Šport > Kolesarstvo
436 ogledov

Tako kaže Dončiću med najbolj prodajanimi dresi lige NBA

Dres Luke Dončića Profimedia
Dončićevi dresi so na šestem mestu med najbolj prodajanimi dresi lige NBA.

Severnoameriška košarkarska liga NBA je po prvi polovici sezone 2023/24 sporočila podatke o številu prodanih dresov. Med najbolj priljubljenimi je tudi dres slovenskega zvezdnika Luke Dončića. Član ekipe Dallas Mavericks je po podatkih uradne trgovine lige na šestem mestu. Na prvem mestu po prodaji je dres Stephena Curryja iz Golden State Warriors.

Curryjevemu sledi dres najboljšega igralca Boston Celtics Jaysona Tatuma, LeBron James iz Los Angeles Lakers je na tretjem mestu, na četrtem pa je že novinec San Antonio Spurs, Francoz Victor Wembanyama.

To je najvišja uvrstitev za novinca po sezoni 2015/16 in Latvijcu Kristapsu Porzingisu, zdajšnjem članu Bostona. Kot zadnji se je pred Luko uvrstil še dvakratni MVP lige Giannis Antetokounmpo. Med prvo petnajsterico sta prvič tudi Tyrese Maxey iz Philadelphia 76ers in Da'Aaron Fox iz Sacramento Kings.

Med ekipami pa prodajo največ artiklov, povezanih z Los Angeles Lakers, sledijo Boston Celtics in Golden State Warriors, Dallas Mavericks so na desetem mestu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 17:26 31.januar 2024.

    STA in vsi MSM. Hebo vas Dončič !!

Sorodne novice