Šport > Košarka
46997 ogledov

Novica hudo udarila tudi Dragića in Dončića: "Bogovi košarke, to ni pošteno!"

Klay Thompson poškodba Epa
Novica, da bo eden izmed najbolj priljubljenih in spoštovanih igralcev v ligi NBA zaradi nove poškodbe izpustil še drugo zaporedno sezono, je močno prizadela tudi oba slovenska šampiona.

Golden State Warriors bi v novi NBA sezoni znova morali predstavljati strah in trepet Zahodne divizije. Ekipa, katero vodita dva najboljša strelca lige, Stephen Curry in Klay Thompson, svoje pa na parketu dodata tudi Andrew Wiggins ter Draymond Green, je na nedavnem naboru z drugim izborom izbrala Jamesa Wisemana ter se tako okrepila tudi pod košem. Na prvi pogled so Bojevniki ponovno izgledali nezaustavljivo, kot med leti 2015 in 2018, ko so osvojili kar tri NBA naslove.

A še preden bi se omenjena peterka prvič zbrala na treningu, je Bojevnike udarila velika tragedija. Klay Thompson bo namreč izpustil še drugo zaporedno sezono. Potem ko je zaradi raztrganih križnih ligamentov počival že celotno lansko sezono, si je tokrat poškodoval ahilovo tetivo, zaradi katere bo z igrišč odsoten dobrega pol leta, oziroma celotno sezono.

Thompson se je poškodoval na treningu, katerega je zapustil, ne da bi sploh lahko stopil na poškodovano nogo. Izgledalo je zelo zaskrbljujoče, a celotna liga je vseeno trepetala in upala, da poškodba le ni tako huda ter da bo eden največjih zvezdnikov odsoten le krajši čas. Po opravljenih preiskavah pa je prišla novica, ki je ves NBA svet zavila v črno. Eden najbolj priljubljenih in spoštovanih košarkarjev v ligi bo izpustil še drugo zaporedno sezono.

Thompson, ki je vedno puščal srce na igrišču ter je naravnost garal tudi v obrambi, kar ni vedno značilnost največjih NBA zvezdnikov, je tako prejel številna sporočila podpore, med drugim pa sta se oglasila tudi oba najboljša slovenska košarkarja. Luka Dončić je preko Twitterja Thompsonu sporočil, da moli zanj, medtem ko je bil še dosti bolj čustven Goran Dragić: "Dajte no, bogovi košarke! To ni pošteno! Klay, želim ti čim hitrejše okrevanje!"

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice