Šport > Košarka
17916 ogledov

Porzingis s prstom pokazal tudi na Dončića: "Oba bi morala ..."

Porzingis Print Screen
Nekdanji zvezdniški soigralec Luke Dončića je spregovoril o svojem odhodu iz moštva Dallas Mavericks.

Kristaps Porzingis se je leta 2019 ekipi Dallas Mavericks pridružil kot manjkajoči kos sestavljanke, s pomočjo katerega naj bi Luka Dončić ekipo popeljal na pota stare slave in ji morda celo priigral drugi šampionski prstan v zgodovini franšize.

Edinega doslej so Mavsi osvojili leta 2011 pod taktirko vrhunskega Dirka Nowitzkega, ob katerem je tedaj na položaju prvega organizatorja igre blestel tudi aktualni trener ekipe Jason Kidd.

Žal se je Porzingisova epizoda v Dallasu končala že po treh sezonah, v tem času pa je zaradi težav z zdravjem izpustil zajetno število tekem.

Če temu dodamo še nesoglasja s takratnim trenerjem Rickom Carlislom ter precej zapleten odnos z Dončićem, s katerim z izjemo občasnih prebliskov nista našla skupnega jezika pod obročema, je bil končni rezultat tega ambicioznega eksperimenta takorekoč na dlani. 

Porzingis je po samo treh sezonah in dveh uvrstitvah v končnico spakiral kovčke in se preselil v Washington, od koder je po koncu lanske sezone migriral k Boston Celtics, s katerimi letos kroji sam vrh vzhodne konference. 

Kristaps Porzingis Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia
O razlogih, zakaj se mu v Dallasu ni izšlo, je latvijski orjak spregovoril v podkastu nekdanjega soigralca JJ-ja Redicka. Večji del odgovornosti je prevzel nase, delno pa je s prstom pokazal tudi na strokovni štab in slovenskega košarkarja.

"Mešanica številnih dejavnikov," je o razlogih za odhod dejal Porzingis in priznal, da se je izzivov loteval na nezrel način. "Zrelost, to zagotovo. Zdaj govorim o stvareh, ki bi jih lahko jaz naredil bolje. Veliko je tega. Zrelost z moje strani je zagotovo ena takšnih stvari. Nikoli me niso preveč zanimale številke in analitika. Če bi mi nekdo takrat bolje predstavil te stvari in dejal 'to moramo storiti' ali pa 'postal boš bolj učinkovit, če boš igral takole'. Če bi mi nekdo bolje pojasnil te zadeve, bi se morda izteklo drugače. Marsikdo še vedno ne mara teh številk, saj to ni računalniška igra. Ne vem, koliko si sploh želim obujati spomine na to. Nekatere stvari bi lahko naredil bolje. Ni izpadlo tako, kot smo si vsi skupaj predstavljali," je dejal 218 centimetrov visoki Latvijec.

Priznal je tudi, da je na začetku čutil tekmovalnost z Dončićem. "Ja, na začetku zagotovo. Toda mislim, da sva se oba trudila, da bi nama uspelo," je povedal Porzingis in naštel nekaj razlogov, zakaj je med njima 'škripalo'. "Komunikacija, zrelost, ... Lahko bi bolje komunicirala. To velja za oba," je dodal.

Besedo je nato prevzel Redick in delil zabavno prigodo iz Memphisa, kjer je Porzingis Dončića označil za otročaja. "Rick (Carlisle op. a.) je zahteval minuto odmora. Luka je sedel na klop in momljal sam sebi. Nihče ni vedel, kaj sploh govori. Tipičen Luka. Rick ga je potegnil iz igre, Luka pa je reagiral. Stal je približno tri metre stran, ko nam je Rick dejal, naj ne bomo tako otročji. In ti (Porzingis, op. a.) si rekel 'reci Luki, naj ne bo tako otročji'. In Rick reče 'hej, Luka, ne bodi otročji' To mi je bilo všeč," je svoje poslušalce in sogovornika nasmejal Redick.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.