Šport > Košarka
350 ogledov

Prvi obračun Curryja in Jamesa pripadel Kralju

Golden State Warriors : Los Angeles Lakers Profimedia
Los Angeles na prvi tekmi boljši od Golden Stata.

Košarkarji Los Angeles Lakers so dobili prvo tekmo konferenčnega polfinala v končnici severnoameriške lige NBA proti Golden Statu. Jezerniki so v gosteh slavili s 117:112. Na edini preostali današnji tekmi so New York Knicks izenačili serijo proti Miami Heat na 1:1 v zmagah, potem ko so na domačem parketu slavili s 111:105.

Jezerniki, s katerimi se v zadnjem času povezuje tudi zvezdniškega soigralca Luke Dončića, so na prvi polfinalni tekmi razliko napravili v tretji četrtini, v zadnji pa povedli celo za 14 točk (112:98), a so se domači na krilih glasnega občinstva v San Franciscu v zadnjih minutah vrnili ter pretili za zmago.

Met za podaljšek je tik pred koncem zgrešil Jordan Poole, na drugi strani pa je bil po minuti odmora s črte prostih metov natančen Dennis Schröder in zapečatil usodo bojevnikov na prvi tekmi.

Golden State Warriors : Los Angeles Lakers | Avtor: Profimedia Profimedia

Anthony Davis je bil pod košem nerešljiva uganka za Golden State, dosegel je 30 točk ob 23 skokih, 5 podajah in 4 blokadah. LeBron James je dodal 22 točk in 11 skokov (iz igre 9/24). Po 19 točk sta dodala D'Angelo Russell in Schröder.

Pri domačih je Stephen Curry dosegel 27 točk, od tega 14 v zadnji četrtini, ko je s trojkami svoje moštvo vrnil v boj za zmago. Klay Thompson je dodal 25 točk, Kevon Looney pa je 10 točkam dodal 23 skokov in 5 podaj.

Druga tekma, prav tako v San Franciscu, bo v noči s četrtka na petek.

Drugi dvoboj v polfinalni seriji pa sta že odigrala New York in Miami. Kratkohlačniki so izkoristili odsotnost Jimmyja Butlerja, ki je moral dvoboj izpustiti zaradi poškodbe gležnja s prve tekme.

Kljub temu je bila vročica večji del dvoboja v prednosti, sredi zadnje četrtine je vodila tudi s 93:87. Kasneje so domači z delnim izidom 7:0 in vodstvom 108:100 odločili vprašanje zmagovalca in na koncu slavili za šest točk.

Najboljši strelec tekme je bil Jalen Brunson s 30 točkami, 25 jih je ob 12 skokih in 8 podajah dodal Julius Randle, 24 pa RJ Barrett. Ob Butlerjevi odsotnosti sta strelsko breme pri Miamiju prevzela Caleb Martin z 22 in Gabe Vincent z 21 točkami.

Tretji obračun Knicks in Heat bo v soboto ob 21.30 po slovenskem času.

Ponoči je liga NBA tudi razglasila novega MVP-ja rednega dela sezone. Medtem ko je krona pripadla kamerunskemu centru, se je zelo visoko uvrstil tudi naš Luka Dončić.

* Izidi:
- vzhodna konferenca, polfinale:
New York Knicks - Miami Heat                 111:105
- ekipi sta izenačeni na 1:1 v zmagah;

- zahodna konferenca, polfinale:
Golden State Warriors - Los Angeles Lakers   112:117
- Los Angeles vodi z 1:0 v zmagah.

* Opomba: moštva v končnici igrajo na štiri zmage.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice