Šport > Košarka
1461 ogledov

Real Madrid preživel beograjski pekel

Partizan : Real Madrid Profimedia
Košarkarji madridskega Reala zmagali v beograjskem peklu in izsilili četrto tekmo.

Košarkarji Partizana so zapravili prvo zaključno žogo za nastop na zaključnem turnirju evrolige med 19. in 21. majem v Kaunasu. Po dveh zmagah v španski prestolnici so na današnji tretji četrtfinalni tekmi v beograjski Areni izgubili proti madridskemu Realu z 80:82, ki je izid v zmagah znižal na 1:2. Četrta tekma bo v četrtek v Beogradu.

Obe ekipi sta zavoljo množičnega pretepa na četrtkovi tekmi v Madridu, ki je bila nato prekinjena minuto in 40 sekund pred koncem pri vodstvu Partizana z 95:80, nastopili močno zdesetkani. Srbska ekipa zaradi kazni ni mogla računati na Američana Kevina Punterja in Francoza Matthiasa Lessorta, v španski pa sta manjkala Argentinec Gabriel Deck in Francoz Guershon Yabusele.

Partizan : Real Madrid | Avtor: Profimedia Profimedia

V izenačenem in izjemno dramatičnem obračunu so se zmage veselili košarkarji iz španske prestolnice. Odločilne točke je 24 sekund pred koncem dosegel Nigel Williams-Goss, ki je zadel met za tri točke. Po minuti odmora domačega trenerja Željka Obradovića je James Nunnally zgrešil met za tri točke, Hrvat Mario Hezonja pa je po dveh zadetih prostih metih povišal na 82:77. Nekaj upanja je domačinom prinesle trojka Zacha Ledayja (80:82), za morebiten podaljšek ali preobrat pa jim je zmanjkalo časa.

V španski ekipi je blestel 220 cm visoki Walter Tavares, ki je dosegel 26 točk in pobral enajst žog pod obema obročema, Williams-Goss pa je prispeval 22 točk. V srbski ekipi sta bila najbolj učinkovita Leday in Alen Smailagić, oba sta dosegla po 15 točk.

Partizan : Real Madrid | Avtor: Profimedia Profimedia

Na današnji drugi tekmi je Monaco v Tel Avivu premagal Maccabi s 83:78 in v zmagah povedel z 2:1. Pri gostujoči zasedbi iz kneževine je bil najbolj razpoložen ameriški branilec Mike James z 21, pri izraelski pa njegov rojak Bonzie Colson s 17 točkami. Četrta tekma bo v četrtek v Tel Avivu.

V sredo bosta na sporedu še dve tekmi. Žalgiris bo v Kaunasu gostil Barcelono, Fenerbahče v Istanbulu pa pirejski Olympiacos. Barcelona v zmagah vodi z 2:0, po dveh tekmah med turško in grško ekipo pa je izid v zmagah 1:1.

 

* Izidi:
- četrtfinale, tretje tekme:
- torek, 2. maj:
Maccabi Tel Aviv - Monaco      78:83
- Monaco vodi v zmagah z 2:1
Partizan - Real Madrid         80:82
- Partizan vodi v zmagah z 2:1

- sreda, 3. maj:
19.00 Žalgiris - Barcelona
- Barcelona vodi v zmagah z 2:0
19.45 Fenerbahče - Olympiacos
- izid v zmagah je izenačen na 1:1

- ekipe igrajo na tri zmage
- zmagovalci četrtfinalnih parov se bodo uvrstili na zaključni turnir, ki bo med 19. in 21. majem v Kaunasu

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice