Šport > Košarka
4489 ogledov

Shaq razkril anekdoto, kako mu je Dragić nadel njegov vzdevek

Shaquille O'Neal in Goran Dragić Twitter
Legendarni Shaquille O'Neal je v pogovoru za hrvaške medije razkril, kako je nastal njegov vzdevek in kdo je njegov najljubši evropski košarkar vseh časov.

Eden najboljših centrov v zgodovini košarke Shaquille O'Neal naravnost obožuje Hrvaško, kamor se poleti zelo pogosto vrača, saj po klubih nastopa kot DJ Diesel. Legendarni košarkar, ki je tokrat nastopil v klubu Diamond blizu Malinske na otoku Krku, je tako pogosto v teh koncih, da sam sebi pravi že O'Nealović. In kako je nastal ta vzdevek? Nadel mu ga ni nihče drug, kot naš Goran Dragić!

"Ta vzdevek mi je nadel Goran Dragić. Ko smo pred tekmo vadili proste mete in sem zadel vseh dvanajst metov. Zato me je poklical O'Nealović. Vsi igralci, ki sem jih poznal in so se njihovi priimki končali na -vić ali -ić, so bili odlični strelci. Čisto vsi, pa sem jih srečal vsaj 20 ali 30. Ni pomembno, če so slavni ali ne, če imajo to končnico v priimku, si jih želiš v svoji ekipi," je anekdoto iz časa, ko sta skupaj z Dragićem igrala za Phoenix Suns, razkril O'Neal.

Shaq je sicer tudi danes še vedno odličen prijatelj Gorana Dragića, prav tako pa se odlično razume tudi z našim drugim velikim zvezdnikom Luko Dončićem. Tako so vsi trije lansko poletje skupaj preživeli na Krku, kjer je O'Neal, ki se je letos že četrtič vrnil na Hrvaško, kot DJ zabaval ljudi.

A čeprav se odlično razume z obema Slovencema in spoštuje tudi srbskega orjaka Nikolo Jokića, je zelo zanimiv O'Nealov izbor najboljšega evropskega košarkarja vseh časov, saj ni izbral nobenega izmed omenjene trojice, temveč je s svojo izbiro precej presenetil.

"Nikola Jokić je daleč najboljši visoki igralec v ligi. Ne bi pa šel tako daleč, da bi rekel, da je najboljši evropski igralec vseh časov. To ne bi bilo objektivno. Ljudje imamo različne poglede. Nekateri starejši igralci bi verjetno izbrali Arvydasa Sabonisa. Moj najljubši košarkar je tako bil Grk Panagiotis Fasoulas,je med drugim za hrvaške medije razkril najbolj dominanten center v zgodovini košarke.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice