Šport > Košarka
1371 ogledov

Srbi besni na Slovence! Država žaluje, a Olimpija ni želela prestaviti tekme

Cedevita Olimpija : FMP Cedevita Olimpija/Tine Ružič
Beograjski košarkarski klub bo v soboto zvečer kljub dnevom žalovanja moral gostiti slovensko Cedevito Olimpijo, potem ko so pri slednji zavrnili prošnjo srbskega kluba o prestavitvi tekme.

V soboto ob 20.00 se bosta v dvorani Železnik na povratni tekmi četrtfinala lige Aba pomerila srbski FMP in slovenska Cedevita Olimpija, ki je dobila prvi obračun v Sloveniji s 87:77.

Tekma četrte in pete najboljše ekipe rednega dela lige Aba bo tako na sporedu, kljub temu da v Srbiji v soboto poteka drugi dan žalovanja po velikih tragedijah in strelskih pohodih na OŠ Vladislava Ribnikarja in v bližini Mladenovca, ki sta prizadela to državo. To je zelo razjezilo člane srbskega kluba, ki si je želel tekmo prestaviti, a je pri vodstvu lige in ljubljanskem klubu naletel na nema ušesa.

"Košarkarji FMP-a bodo v soboto ob 20. uri pričakali ekipo Ljubljane na drugi tekmi končnice lige Aba. To bo tekom drugega izmed treh dni žalovanja, katere je odredila Vlada Republike Srbije. Želja FMP-a je bila, da bi se tekma prestavila na ponedeljek, toda na žalost klub ni naletel na razumevanje s strani nasprotnika in regionalnega tekmovanja," so zapisali na spletni strani FMP-a.

"V dneh, ko je celotna naša država zavita v črno, se bo v FMP-jevi dvorani igrala košarka, kar smo smatrali za neprimerno. Košarkarski klub FMP bo v popolnosti spoštoval jasne protokole, katere zakon Republike Srbije predpisuje tekom dni žalovanja. Strokovni štab in igralci bodo, kljub vsem čustvom, ki so jih tako kot ves naš narod preplavila, dali vse od sebe, da klub in Srbijo predstavijo v najboljši možni luči v teh težkih trenutkih," so še dodali.

Med žrtvami strelskega pohoda je sicer bila tudi hčerka znanega trenerja, ki je nekaj let deloval tudi v Sloveniji.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 19:24 06.maj 2023.

    Čustva ustvarijo zamegljeno, nerealno sliko !

Sorodne novice