Šport > Košarka
6364 ogledov

Svetovni prvak razmišlja o amputaciji noge

george bates Print Screen
Britanski parašportnik je za uresničitev svojih sanj pripravljen storiti marsikaj.

Britanski parakošarkar George Bates si nadvse želi nastopiti na paraolimpijskih igrah, vendar je zaradi nedavne spremembe pravil njegov nastop pod velikim vprašajem.

Bates boleha za kompleksnim regionalnim bolečinskim sindromom, kar po novih pravilih paraolimpijskega komiteja ne ustreza kriterijem za nastop na paraolimpijskih igrah.

"Nikoli si nisem mislil, da invalidnost ne bo dovolj, da bi igral šport z invalidi," pojasnjuje britanski parašportnik, ki razmišlja celo o tem, da bi si dal amputirati nogo.

"Imel sem možnost amptuacije, ko sem bil star 14 ali 15 let. Če zdaj pogledam nazaj, si želim, da bi to storil. Vse skupaj bi bilo precej lažje, vendar res nisem pričakoval, da se bom znašel v tem položaju," je dodal Bates.

"Zdaj ponovno razmišljam o tem, a prej moram počakati, kakšna bo odločitev glede moje pritožbe. Takšne odločitve ne moreš sprejeti čez noč. Pred mano je še vsaj deset let kariere, potem bom moral tako živeti do konca življenja," je sklenil svetovni (2018) in evropski prvak (2019).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.