Šport
13 ogledov

Namesto na SP pred TV

null
1/16
Žurnal24 main
Nogometno SP bo minilo brez nekaterih nogometašev, ki v nogometu nekaj pomenijo. V galeriji si poglejte, kdo vse si bo moral spektakel ogledati prek TV-sprejemnikov.

Na SP v nogometu v Južnoafriški republiki med najboljšimi igralci tako ne bo Petra Čecha s Češke in njegovega rojaka Tomaša Rosickega, Zlatana Ibrahimovića iz Švedske, ruskega nogometaša Andreja Aršavina, hrvaškega velemojstra Luke Modrića in še bi lahko naštevali. Njihovim reprezentancam se namreč ni uspelo uvrstiti na SP, saj so v kvalifikacijskem ciklusu pokazale premalo.

In če nekateri posamezniki iz omenjenih reprezentanc v klubskem nogometu naravnost blestijo, pa so v kvalifikacijah bržkone pogrešali učinkovitejšo pomoč rojakov na igrišču. Bolgarski napadalec Dimitar Berbatov, ki si kruh služi v Manchester Unitedu, bo SP spremljal prek malih zaslonov, pa tudi Ryan Giggs, ki ima v svoji vitrini kar enajst naslovov angleškega prvaka ter dva naslova zmagovalca Lige prvakov, ni nikoli igral na večjem tekmovanju svoje reprezentance. Nad svojo ekipo Walesa je že pred časom obupal in se odpovedal reprezentančnim nastopom.

Shay Given, eden najbolj priznanih vratarjev v angleški Premier League, je moral na nastop svoje izbrane vrste na letošnjem SP pozabiti v trenutku, ko je Francoz Thierry Henry z roko podal reprezentančnemu kolegu Williamu Gallasu in Irski zaprl vrata v JAR. Napadalec Manchester Cityja Emmanuel Adebayor bo prav tako izpustil pot v JAR, saj se njegovemu Togu, ki je bil leta 2006 v Nemčiji med ekipami na SP, prav tako ni uspelo prebiti med najboljših 32 reprezentanc na svetu.

Čeprav v zadnjem času ni v dobri formi, si je za nastop svoje ekipe na SP izjemno prizadeval tudi Ukrajinec Andrej Ševčenko, a so jih v kvalifikacijah izločili evropski prvaki iz leta 2004 Grki. Na mundialu bodo prav tako manjkali letošnji afriški prvaki, ekipa Egipta. V kvalifikacijah so namreč morali priznati premoč Alžiriji, čeprav so na svoji poti do sedmega naslova celinskega prvaka premagali kar štiri reprezentance, ki so se na SP uvrstile – Nigerijo, Kamerun, Alžirijo in Gano.

Nekaterim nogometašem je pot na SP preprečila poškodba. Med njimi sta nedvomno največja osmoljenca Anglež David Beckham, ki je imel tokrat bržkone še zadnjo priložnost v karieri, da s svojo reprezentanco osvoji naslov prvaka, a ga je ustavila počena ahilova tetiva, in steber nemške igre, igralec Chelseaja Michael Ballack, ki mu je pot v JAR preprečila nedavna poškodba desnega gležnja.

Seznam poškodovanih igralcev se pred SP še zmeraj širi. Švicarska reprezentanca je pred kratkim za SP zaradi poškodbe izgubila obrambnega igralca Christopha Spycherja. Poškodba je med drugim prav tako omejila treninge in formo nizozemskega reprezentanta Ruuda van Nistelrooya, zaradi česar ga selektor Bert van Marwijk ni uvrstil na seznam reprezentantov.

Brez nastopa so zaradi takšnih in drugačnih razlogov ostali še nekateri zvezdniki, kot denimo Javier Zanetti, Antonio Cassano, Karim Benzema ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.