Šport > Nogomet
31 ogledov

Ačimović: "Jaz nisem prodal Vršiča"

Dušan Kosič, Milenko Ačimović, Dare Vršič Anže Petkovšek
Člani Olimpije Ljubljane so pred sobotnim derbijem z Mariborom spregovorili na novinarski konferenci, ki jo je klub prvič v zgodovini prenašal prek medmrežja. Športni direktor Milenko Ačimović se je dotaknil prestopa Dareta Vršiča, a tako kot direktor kluba Sanel Konjević številk ni želel razkriti.

"Jaz nisem prodal Vršiča, on je prodal samega sebe s fantastično serijo, ki je vključevala tudi tisti dve tekmi z Austrio, na katerih je padel v oko. Kar se tiče menjave zanj, mislim, da v Sloveniji takšnega igralca še lep čas ne bo," je športni direktor Milenko Ačimović dejal na torkovi novinarski konferenci v Ljubljani. Olimpijo Ljubljano v soboto čaka še zadnji večni derbi sezone proti novemu (staremu) prvaku Mariboru, na katerem bodo zeleno-beli z za zdaj zgolj začasnim trenerjem Erminom Šiljakom lovili pomembne točke v boju za Evropo.

"Izgubili smo enega najboljših igralcev, ni pa ga izgubila le Olimpija, ampak tudi liga. Daretovo leto in pol v Olimpiji je bilo perfektno. Olimpiji je dal tisto, kar smo vsi skupaj pričakovali. Pozimi si ga nisem upal prodati. Preprosto si brez njega nisem upal v spomladanski del, vedel sem, da ga bomo potrebovali za Evropo. Pri Olimpiji smo mu zdaj ponudili tudi novo pogodbo in imel je priložnost, da se odloči. Austria se je zanj zanimala že lep čas, tako da se je odločil za to varianto in želimo mu vse najboljše ter da bi tako dobro igral zanje, kot je za Olimpijo," je o prihajajočem odhodu prvega igralca še dodal Ačimović.

"V skladu z dogovorom s klubom bodo finančne podrobnosti ostale poslovna skrivnost. Glede na to, da bi mu pogodba potekla januarja, so lahko z iztrženim zadovoljne vse strani. Treba je poudariti, da smo ne glede na višino prestopa zelo zadovoljni," je pristavil direktor kluba Sanel Konjević"Ob današnji finančni situaciji, kjer gospodarska podjetja zmanjšujejo sredstva za šport iz sponzorskega in donatorskega, smo prisiljeni naše igralce vzgajati in prodajati, in to bomo verjetno morali delati tudi v prihodnje."

Olimpija naj bi bila po nekaterih poročilih v precej neugodnem finančnem položaju, Konjević pa je potrdil, da stanje na računu ne zagotavlja likvidnosti, da pa okrog 50 zaposlenih v klubu, tudi igralci, dobiva redne prihodke. "Najlažje bi bilo dati Ačimoviću fiktiven proračun, da bi podpisoval pogodbe in plačeval odškodnine, ko pa bi bilo treba zbrati denar za plače, bi potrkali na druga vrata, kar bi pripeljalo le do dodatnega zadolževanja kluba. Sami veste, kam je to enkrat že pripeljalo. Definitivno mi nismo tisti, ki bi hoteli naokoli hoditi s črno piko, čez deset, pet ali eno leto, in bi bili z določenimi vzdevki zaznamovani za vse življenje," je pristavil Konjević.

Šiljak: "Olimpiji sem na razpolago"

Po besedah Ačimovića se bo s trenutnim trenerjem in nekdanjim reprezentančnim soigralcem Šiljkom o prihodnosti na klopi Olimpije pogovarjal po koncu sezone. Šiljak bo po odhodu Bojana Prašnikarja vodil svoj prvi (in morda zadnji) večni derbi, kjer bo verjetno lahko računal na povratnika Nikolo Nikezića, medtem ko je Blaž Božič suspendiran, Dejan Đermanović, Davor Škerjanc in Matic Fink pa dalj časa poškodovani.

"Večni derbi z Mariborom je vedno nekaj posebnega, nekaj več. Vsaka tekma je zgodba zase, težko je napovedovati derbije, saj je na njih vse mogoče. To bo lepa poslastica za konec prvenstva," je dejal Šiljak. "Odločajo detajli, skrivnosti ni – Maribor pozna nas, mi poznamo Maribor. Za zdaj imam pogodbo do 30. maja. Olimpiji sem na razpolago. Te štiri tekme želim oddelati kar najbolje, iz ekipe izvleči maksimalno in si zagotoviti drugo mesto in Evropo. Kako naprej? Bomo videli, trenutno je v prvem planu tekma z Mariborom, za naprej pa se bomo še pogovarjali."

Komentarjev 4
  • Markan 10:49 11.maj 2012.

    Bi se želeli preizkusiti v vlogi športnega direktorja, hokejske oz. nogometne? Ustvarite si ekipo in zaigrajte. Zaenkrat sta na voljo hokej in nogomet, je pa v prihodnosti nacrtovanih še vec športov (rokomet, košarka, formula1, ipd).Grajenje športnih objektov, dvorane, ...prikaži več trgovanje z igralci, vzgoja lastnih mladincev v mladinski šoli... in še mnogo vec! Pridruži se.http://www.powerplaymanager.com/r788

  • tatic 11:45 09.maj 2012.

    Več bi se moralo v malde vlagat ne pa da se vse vlaga v članske ekipe k jih noben noče niti gledat.......

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 08:21 09.maj 2012.

    Tole slovensko fusbal ligo z zakonom prepovedat,sej ni vredna pol q.....,na vseh tekmah se zbere 16 gledalcev,kar samo po sebi pove o kvaliteti slovenačkog fusbala!!