Šport > Nogomet
9830 ogledov

Ancelotti besen na Modrića

Carlo Ancelotti Profimedia
Real tudi do tretje zmage, a v kraljevskem klubu ni vse tako rožnato.

Nogometaši madridskega Reala imajo tudi po 3. krogu španskega prvenstva popoln izkupiček. Pozno sinoči so na gostovanju v Vigu ugnali Celto z 1:0 (0:0). Edini gol na tekmi je v 81. minuti dosegel Jude Bellingham.

Zmaga Reala bi bila lahko izdatnejša. V 68. minuti je imel Real enajstmetrovko, ki naj bi jo izvedel hrvaški as Luka Modrić, a jo je prepustil mlademu 22-letnemu Brazilcu Rodrygu, ki pa žoge ni spravil v mrežo.

Rodrygo | Avtor: Epa Epa

Trener Real Madrida Carlo Ancelotti tako kljub novi zmagi po tekmi ni bil niti najmanj zadovoljen, temveč je bil besen na svojega hrvaškega virtuoza, ki je enajstmetrovko prepustil Rodrygu, čeprav naj bi Italijan še posebej poslal na igrišče navodila, naj strelja Modrić.

"Hierarhija izvajalcev enajstmetrovk je znana. Vinicius Jr. je prvi, Modrić pa drugi. Glede na to, da je Vini poškodovan zapustil igro, Modrić pa je igral, bi moral enajstmetrovko izvesti Luka. On to dobro ve in moral bi jo izvesti. Toda to je na koncu napravil Rodrygo," je po tekmi začel pojasnjevati vidno besni Ancelotti.

Carlo Ancelotti | Avtor: Profimedia Profimedia

"Ne vem, zakaj je Modrić to dovolil, ker ne le, da bi moral po hierarhiji on izvesti enajstmetrovko, temveč sem mu pred samo najstrožjo kaznijo naročil, da jo mora on izvesti. Igralci ne odločajo, kdo bo izvajal enajstmetrovke, temveč odločam jaz," je bil na svojega zvezdnika besen Italijan.

"O tem se bomo še pogovorili. Sem namreč besen. Zato, ker bi moral enajstmetrovko izvesti Modrić in sam se tega zaveda, a jo je na koncu izvedel Rodrygo. Ponavljam, čeprav je že tako ali tako hierarhija vsem znana, sem tokrat še posebej preko Federica Valverdeja sporočil Modriću, da mora on streljati. Ne vem, zakaj tega ni napravil, vsekakor se bomo še pogovorili o tem v prihodnjih dneh," je zaključil legendarni Italijan, ki je v letošnji sezoni Hrvata zacementiral na klop.

Tudi proti Celti je tako v igro vstopil šele v 61. minuti. S podobnimi potezami pa si bo težko priboril nazaj Ancelottijevo zaupanje.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice