Šport > Nogomet
24 ogledov

"Brazilci bi stali milijone"

Žurnal24 main
Nov ljubljanski stadion bo slovenska reprezentanca odprla s tekmo proti Avstraliji, čeprav so bile precej časa glasne govorice o atraktivnejšem nasprotniku.

“To gre v milijone evrov,” je na vprašanje, koliko bi stalo, če bi Slovenija hotela 11. avgusta gostiti Brazilijo, odgovoril sekretar Nogometne zveze Slovenije (NZS) Aleš Zavrl. Slovenska izbrana vrsta bo tako prvo tekmo na stadionu v Stožicah odigrala z Avstralijo.

Veliki zasedeni
Večji in zanimivejši tekmeci niso bili kandidati za prvo tekmo na novem objektu. “Velike reprezentance imajo termine rezervirane za po dve in več let vnaprej. Upoštevati je treba tudi ceno take ekipe, da pride odigrat tekmo,” pravi Zavrl, ki ne izključuje možnosti, da bi se Slovenija novembra pomerila s kakšnim bolj eminentnim tekmecem.  “Imamo še en termin v letošnjem letu, predviden za prijateljsko tekmo – to je 17. november. Za takrat še nimamo nasprotnika in so vse možnosti odprte,” zagotavlja prvi operativec NZS.

Avstralci pravi tekmec
Na Čerinovi ulici 4 so tako povsem zadovoljni z avgustovskim nasprotnikom. “Avstralija je po našem mnenju s športnega vidika primeren nasprotnik, kar je ocenil tudi selektor Kek; prav tako iz komercialnega vidika, kar so ocenili naši partnerji,” je sklenil Zavrl.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.