Šport > Nogomet
29 ogledov

Cesarjev gol, Chievo brez točke

Bostjan Boštjan Cesar Sergio Pellissier Emiliano Viviano gol zadetek strel
1/4
Žurnal24 main
Na zaostali tekmi 14. kola Serie A je Bologna z golom Marca Di Vaia v 93. minuti premagala Chievo, za katerega je v drugem polčasu izenačil Boštjan Cesar (2:1). Ljubljančan je tretji strelec svoje ekipe!
Cesar z dvema goloma tretji strelec ekipe!
Z golom Ceseni je Boštjan Cesar 24. oktobra letos odprl svoj strelski račun pri Chievu. Njegov zadetek Bologni je torej drugi v sezoni 2010/11, kar ga, neverjetno, uvršča na tretje mesto strelcev Chieva, kjer pred njim vodita le Sergio Pellissier (5 golov) in Davide Moscardelli (4).

Slovenski reprezentančni branilec Boštjan Cesar je edini izmed Slovencev začel tekmo Chieva pri Bologni in v 49. minuti izenačil na 1:1. Na obračunu ekip z močnima slovenskima kontingentoma (pri Bologni na klopi sta sedela Rene Krhin, pri Chievu Bojan Jokić) je Cesar zadel po podaji Micheleja Marcolinija iz kota, ko je v svojem slogu skočil višje od nasprotnikov in zabil še svoj drugi ligaški gol za Verončane v letošnji sezoni. POGLEJTE SI GALERIJO IZ BOLOGNE

Domači so na prestavljeni tekmi 14. kola, ki jo je pred dnevi "odnesel" sneg, povedli v 40. minuti z golom urugvajskega branilca Miguela Angela Britosa. Čudežno posredovanje vratarja Emiliana Viviana je nekaj več kot petnajst minut pred koncem rešilo domače moštvo, kateremu je glavni sodnik tekme zaradi domnevnega prepovedanega položaja kasneje razveljavil gol Federica Casarinija. Globoko v sodnikovem podaljšku je zimzeleni Marco Di Vaio, mojster zadnjih minut, poskrbel za eksplozijo navdušenja na stadionu Dall'Ara.

Lestvica:
1. AC Milan 33 točk

2. Lazio 30
3. Juventus 27
4. Napoli 27
5. Inter 23
...
7. Palermo 23
...
10. Chievo 20
11. Udinese 20
...
13. Bologna 19
...
18. Cesena 12
19. Lecce 12
20. Bari 10

Italijanska liga, zaostala tekma 14. kola:

Bologna : Chievo 2:1 (1:0)
Britos (40), Di Vaio (90); Cesar (49)
Cesar (Chievo) je odigral celo tekmo, Jokić (Chievo) in Krhin (Bologna) sta sedela na klopi. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.