Šport > Nogomet
15 ogledov

Esportivo zaradi rasizma v drugo ligo

Marcio Chagas da Silva sodnik brazilska Serie A Reuters
Športno razsodišče Brazilije je zaradi rasističnih izgredov na nogometni tekmi prve brazilske lige odvzelo točke ekipi Esportiva, zaradi česar je ta nazadoval v drugo brazilsko ligo.

Navijači so na tekmi žalili temnopoltega sodnika Marcia Chagasa da Silvo, sodišče pa je Esportivu odvzelo devet prvenstvenih točk in ga poslalo v nižje tekmovanje. Poleg tega bo Esportivo moral plačati še denarno kazen v višini 14.000 ameriških dolarjev, naslednjih šest tekem pa bo moral odigrati na nevtralnem terenu.

Banane na strehi

"Obnašanje navijačev je bilo škandalozno. Vzklikali so, da sem opica in naj se vrnem v džunglo. Po tekmi so mi razbili avtomobil in mi na strehi pustili banane," je po sporni tekmi dejal sodnik.

Rasistične izpade na jugu Brazilije, ki bo letos gostila svetovno prvenstvo, je ostro obsodila tudi brazilska javnost, predsednica države Dilma Rousseff pa je sporočila, da bo prihajajoči mundial "svetovno prvenstvo proti rasizmu".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.