Šport > Nogomet
25 ogledov

Maribor nasedel v pristanišču, rešil 2:2

Olimpija-maribor volaš jović Saša Despot
Olimpija je po dveh zaporednih porazih na večnem derbiju in proti Muri 05 proti Domžalam v 27. kolu Prve lige si le prišla do zmage (2:0). Nogometaši Mure 05 so še vedno v pričakovanju razpleta zgodbe z italijanskimi vlagatelji, vmes pa so v gosteh s 3:1 odpravili Celje. Vodilni Maribor remiziral na gostovanju pri Kopru (2:2).

Na vetrovni Bonifiki je Maribor povedel s praktično prvim strelom na tekmi. Dalibor Volaš je z odlično globinsko žogo našel vtekajočega Etiena Velikonjo, primorski napadalec pa je z levico matiral vratarja Ermina Hasića, ki bi verjetno lahko tudi bolje posredoval. Na odgovor Koprčanov na živahni tekmi ni bilo potrebno dolgo čakati, saj je že čez osem minut Adnan Aganović poslal izvrstno žogo po tleh v kazenski prostor, Ivan Brečević pa je z močnim strelom matiral Jasmina Handanovića, ki je sicer bil na žogi, a mu je le-ta med rokami ušla v mrežo.

Domači trener Milivoj Bračun je moral že po polovici polčasa zamenjati Enesa Handanagića, namesto katerega je v igro prišel Damir Hadžić, domači pa so si v naslednjih minutah pripravili kar nekaj lepih priložnosti za prvo vodstvo na tekmi. Najprej sta Milan Osterc in Matej Pučko izpeljala odlično akcijo, po kateri je Pučko v 28. minuti stekel sam proti Handanoviću, a streljal visoko preko gola, Pučko pa je z volejem zapretil tudi deset minut kasneje, ko je mariborska vrata rešil odboj od enega izmed branilcev.

Handanoviću žoga ušla prek roke

V drugem polčasu so bili bolj nevarni Mariborčani. Agim Ibraimi je v 59. minuti močno udaril z velike razdalje, Hasić pa je šele v drugem poskusu tik pred golovo črto ujel žogo. Volaš je že minuto kasneje zapravil veliko priložnost, ko je z volejem grdo zgrešil koprska vrata, kmalu zatem pa so Koprčani prvič povedli. Brečević je stekel proti kazenskemu prostoru Maribora in navidez nenevarno ustrelil proti Handanoviću, številko dve slovenske reprezentance pa je prevaral odboj žoge, ki se mu je čez roko skotalila v mrežo za 2:1.

Bivši Koprčan Mitja Viler je moral z golove črte že v naslednjem napadu reševati tretji gol svoje nekdanje ekipe, ko je Handanović stekel iz vrat in zaprl Brečevića, odboj pa je proti praznemu golu poslal Pučko, a je bil Viler kot že rečeno na mestu. Pritisk Maribora je bil vse hujši, deset minut pred koncem pa ga je z izenačujočim golom kronal Marcos Tavares. Brazilec, ki je v igro spet vstopil šele kot rezervist v 70. minuti, si je na robu kazenskega prostora pripravil strel s slabšo desnico in s strelom na daljšo vratnico premagal Hasića, ki je obstal kot vkopan.

Preobrat vijoličastih bi bil kmalu popoln, ko je Ibraimi v 83. minuti praktično brez zaleta poslal nov topovski izstrelek proti golu Hasića, koprskega vratarja pa je rešila prečka. Mariborčani so do konca iskali vodilni zadetek, a so se morali v pristanišču na koncu zadovoljiti z eno točko, ki jih z ogromnim naskokom 16 točk ohranja daleč pred prvo zasledovalko Olimpijo. Koprčani z 38 točkami ostajajo peti.

Vršičeva mojstrovina začetek konca Domžal

Ljubljančani so po porazu na večnem derbiju in v Murski Soboti tokrat znova zavili na zmagovalna pota. Tri točke so si zagotovili z zadetkoma v prvem polčasu, velja omeniti predvsem gol Dareta Vršiča, ki je mojstrsko zadel s prostega strela. Kot pa so pred tekmo sporočili iz domžalskega tabora, se s sporazumnim dogovorom s klopi poslavlja trener Darko Birjukov, ki ga bo zamenjal srbski strokovnjak Stevan Mojsilović, a to Dmožalčanom ni pomagalo.

Vršič Nafta Olimpija | Avtor: Boštjan Tacol Boštjan Tacol

Zeleno-beli so že v uvodu tekme pokazali, da želijo popraviti vtis z zadnje tekme. Dalibor Radujko in Vršič sta v drugi in četrti minuti ogrela dlani domžalskega vratarja Nejca Vidmarja, slednji pa je hitro tudi klonil. V sedmi minuti je Vršič izvedel prosti strel z desne strani dobrih 20 metrov od domžalskih vrat in s pomočjo prečke povedel Olimpijo v vodstvo. Vse do 30. minute in novega zadetka so gledalci spremljali nezanimivo igro. Nejc Skubic je nato poslal visoko žogo nazaj do Luke Elsnerja. Ta je žogo slabo podal nazaj proti vratarju, tako da jo je prestregel Davor Škerjanc in jo poslal v prazno mrežo.

V drugem polčasu se mreži nista več zatresli. Djordje Ivelja je v 61. minuti z 20 metrov meril le malce mimo leve vratnice. V 73. minuti se je Aneju Lovrečiču odprl prostor za strel na robu kazenskega prostora, vendar je meril preveč po sredini, tako da je imel Vidmar lahko delo. Že v naslednji minuti sta proti domžalskemu vratarju stekla Vršič in Dejan Djermanović, vendar je bil prvi malce sebičen in ob poskusu preigravanja mu je Vidmar odvzel žogo. Takoj zatem je na drugi strani močno sprožil Dalibor Teinović z dobrih 25 metrov in zatresel prečko, kar je bila tudi zadnja velika priložnost tekme.

Jelić junak v Celju

Mura je proti Celju dobila še tretjo tekmo v letošnji sezoni, oslabljene Celjane je "pokopal" Dragan Jelić z dvema zadetkoma, priigral pa je tudi enajstmetrovko. Mura je povedla v 13. minuti, ko je Tadej Vidmajer v svojem kazenskem prostoru naredil prekršek nad Jelićem, sodnik Slavko Vinčić je upravičeno pokazal na belo točko, najstrožjo kazen pa je uspešno izvedel Leon Horvat.

Domači so izenačili v 25. minuti, ko je po podaji Miočića izenačil Roman Bezjak. Muraši so znova povedli v 71. minuti. Bezjak je bil v protinapadu, ki je ob Ninu Kouterju padel in obležal na tleh, a so gostje hitro krenili v protinapad. Nusmir Fajić je podal do Jelića, ki je svojo ekipo popeljal v vodstvo. V 89. minuti je neposredni rdeči karton dobil Cipot zaradi prekrška nad Krljanovićem, kar pa ni ogrozilo zmago Mure, ki je prek Jelića v 93. minuti potrdila nove tri točke.

V Novi Gorici sta se domača HiT Gorica in gostje iz Kranja razšli brez zmagovalca (1:1). Gostje, ki so več kot 40 minut igrali z igralcem manj, so povedli že v tretji minuti, ko je po napaki vratarja Darka Brljaka zadel Dejan Burgar. Domači so izenačili in hkrati tudi postavili končni izid v 20. minuti, potem ko je Goran Galešić uspešno izvedel najstrožjo kazen. V Lendavi sta se Nafta in Rudar razšla brez zmagovalca (1:1).

Prva liga si, 27. kolo:

HiT Gorica : Triglav 1:1 (1:1)
Galešić (23/11-m); Burgar (3)

Celje : Mura 05 1:3 (1:1)
Bezjak (26); Horvat (14/11-m), Jelić (72, 93)

Olimpija Ljubljana : Domžale 2:0 (2:0)
Vršič (7), Škerjanc (30)

Nafta Lendava : Rudar Velenje 1:1 (1:0)
Raduha (25); Žinko (88)

Luka Koper : Maribor 2:2 (1:1)
Brečević (14, 65); Velikonja (5), Tavares (80)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.