Šport > Nogomet
20 ogledov

Maribor se bo Dinama lotil agresivno

berić dinamo maribor Anže Petkovšek
Nogometaši Maribora se bodo nocoj v Ljudskem vrtu pomerili s hrvaškim Dinamom. Kljub porazu na prvi tekmi (2:1) pa izhodišče slovenskih državnih prvakov ni tako slabo, saj so na Maksimirju iztržili zadetek. Na hrvaški strani napovedujejo zmago, Darko Milanič pa načrtuje agresivno igro.

Mariborske nogometaše danes zvečer ob 20.45 v Ljudskem vrtu čaka najpomembnejša tekma dosedanjega dela sezone. Slovenski prvaki se bodo s hrvaškim prvakom Dinamom udarili za vstop v najprestižnejše evropsko nogometno tekmovanje – Ligo prvakov. Trener Darko Milanič je optimist, večjih težav s poškodbami pa nima. "Priprave potekajo po ustaljenem načrtu. Odšli smo v karanteno, da se v miru pripravimo. Razen Vilerja nimamo težav s poškodbami, vsi lahko igrajo," je povedal trener vijoličastih.

Milanič se zaveda, da bo za napredovanje potrebno doseči gol. Prav tako pozna vse kvalitete Dinama, pri čemer je izpostavil odličnega Sammirja in kapetana Milana Badlja, ki bo v Mariboru odigral zadnjo tekmo v majici Dinama, saj se bo kmalu preselil k nemškemu prvoligašu Hamburgu. "Če želimo napredovati, moramo zadeti. Tega se zavedamo. Rezultat ni slab, a tudi tako dober ni, da bi nam dovolil pasivno igro. Moramo biti agresivni, a hkrati pametni. Da preko našega znanja in kvalitete pridemo do želenega rezultata," je povedal Milanič in dodal: "Fantje so s tekmami, ki smo jih do zdaj igrali, že vajeni pomembnosti in vse skupaj je lepo opazovati. Sam lahko rečem, da se odlično počutim, ko vidim tako veliko udeležbo že na novinarski konferenci – to pomeni, da smo do zdaj dobro delali."

dinamo maribor | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Na prvi tekmi sta za Dinamo zadela Duje Čop v 10. in Milan Badelj v 74. minuti, za mariborski zadetek pa je prav tako poskrbel Badelj, ki je v 39. minuti zatresel lastno mrežo. Iz Zagreba odmevajo samozavestne napovedi, saj Hrvati trdijo, da bodo Maribor preskočili kot plitek potok: "To je ena pričakovana izjava njihovega podpredsednika, retorika pred tako pomembno tekmo, s katero želi spodbuditi svojo ekipo. S tem, ko je to izrekel, pa je spodbudil nas," je izjave hrvaških kolegov komentiral Milanič. Dinamo je v nedavni tekmi hrvaške nogometne lige svojemu nasprotniku natresel kar šest zadetkov, a v Mariboru zaradi tega niso zaskrbljeni. "Nima pomena. Potrdili so kvaliteto, vendar ta tekma ni merilo. Tudi mi smo odigrali fantastično v Celju, lahko bi zabili še več golov. V torek se igra nova, povsem drugačna tekma," je povedal Milanič.

milanič zahovič dinamo maribor | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Vijoličasti lahko pred polnim Ljudskim vrtom ponovijo leto 1999, ko so se edinkrat do zdaj uvrstili v skupinski del najelitnejšega klubskega tekmovanja na svetu. Če jim ne uspe, bodo igrali v skupinskem delu Evropske lige, kjer so nastopali že v pretekli sezoni. Tekmo bodo sodili Španci na čelu z Davidom Fernandezom Borbalanom.

Čačić: "Maribor nam bo zaželel srečo v Ligi prvakov"

Pred obračunom v Ljudskem vrtu v hrvaškem taboru prekipevajo od samozavesti. "Pričakujem dobro tekmo, po kateri nam bo Maribor zaželel boljše predstave v Ligi prvakov kot v lanski sezoni. Mi pa mu bomo zaželeli, da popravi vtis od lanske Evropske lige," je povedal trener Dinama Ante Čačić, ki v zadnjih dneh vztrajno napoveduje konec slovenskih upov o ponovitvi zgodovinske uvrstitve v Ligo prvakov pred 13 leti.

čačić dinamo maribor | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Hrvaški trener pričakuje dominacijo Dinama: "Oni ne bodo veliko menjali in mi bomo poskušali dominirati. Ni pomembno, kako igra Maribor, ker Dinamo ne zna igrati drugače kot dominirati. Ne želim, da me narobe razumete, ker resnično spoštujem Maribor," je povedal Čačić, ki stoodstotno zaupa v superiornost svoje ekipe: "Verjamemo v novo zmago in sijajno bi se bilo drugič zapored uvrstiti v Ligo prvakov. Maribor je pokazal, da je dobra ekipa, ki je ne gre podcenjevati, toda menim, da je kvaliteta na naši strani," je zaključil trener hrvaških državnih prvakov.

Zgodovina na strani Dinama

Maribor v zadnjih 17 letih nikoli ni napredoval v okviru evropskih tekmovanj, potem ko je izgubil prvo tekmo. Dinamo se je s slovenskimi klubi v boju za napredovanje pomeril že petkrat in iztržil stoodstotni izkupiček. Upamo, da bo danes drugače.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.